Долар у середині жовтня: банкір дав прогноз курсу валюти
Долар у середині жовтня: банкір дав прогноз курсу валюти

Долар у середині жовтня: банкір дав прогноз курсу валюти

Перетин жовтня запам’ятається досить спокійним і досить прогнозованим станом валютного ринку.

Такий прогноз у коментарі УНІАН озвучив начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий.

"У тижневому вимірі курсовий коридор залишатиметься "на місці": на міжбанку 41,1-41,7 грн/дол. та 45-47 грн/євро, а на готівковому ринку 41,2-41,9 грн/дол. та 45-47,5 грн/євро. Тобто ситуація минулих 2 тижнів повториться: курсові зміни, всупереч новому "закруту" інфляції будуть досить поблажливими, м’якими та незагрозливими для загального балансу між попитом і пропозицією", - сказав експерт.

Нацбанк уважно відстежуватиме настрої покупців, за потреби оперативно реагуючи на зростання попиту. Однак банкір припустив, що обсяг валютних інтервенцій не зазнає істотних змін: протягом кількох тижнів вони становлять 150-180 мільйонів доларів на день, що є цілком прийнятним.

Загалом характеристики валютного ринку 14-20 жовтня, за прогнозом банкіра, будуть наступними:

коридори валютних змін: 41,1-41,7 грн/дол. та 45-47 грн/євро (на міжбанку) та 41,2-41,9 грн/дол. та 45-47,5 грн/євро (на готівковому ринку);

щоденні курсові зміни: на міжбанку — до 0,2-0,3 грн, у банках — до 0,3-0,5 грн, в обмінних пунктах — до 0,5 грн;

різниця між курсами купівлі та продажу: на міжбанку до 0,05 грн за долар, до 0,1 грн за євро, у комерційних банках до 0,5-0,6 грн на долар, до 0,8-1 грн на євро, в обмінних пунктах до 0,6-1 грн на долар, до 1-1,3 грн на євро;
тижневі курсові відхилення очікуються в межах 2% від початкового понеділкового курсу.

"Таким чином, наступний тиждень - це збереження відносного балансу між покупцями та продавцями, відносно стабільні курсові зміни в дусі режиму "керованої гнучкості" під наглядом регулятора. Адже наразі вкрай важливо тримати в балансі попит і пропозицію, адже такий баланс почасти може стати запобіжником до зростання курсових показників", - резюмував банкір.

Теги за темою
курс валют курс долара
Джерело матеріала
loader