Як прибрати вапняний наліт з душових лійок: потрібен лише один простий засіб
Як прибрати вапняний наліт з душових лійок: потрібен лише один простий засіб

Як прибрати вапняний наліт з душових лійок: потрібен лише один простий засіб

Експертка з прибирання поділилась доступним способом видалення накипу з душових насадок.

Вапняний наліт збирається у багатьох місцях у ванній кімнаті, одним з яких є душова лійка. Тому вона потребує регулярного миття, щоб запобігти засміченню та підтримувати потік води, пише Express.co.uk.

Чим можна очистити душову лійку

Експертка з очищення Керрі Хейл каже, що ефективно позбутися вапняного нальоту можна за допомогою правильного засобу.

"Перш ніж купувати дорогі засоби для видалення накипу, спробуйте оцет. Оцет є натуральним миючим засобом номер один, що робить його простим і доступним способом видалення накипу з душової лійки", - радить вона.

Як відмити душову лійку від нальоту

Зніміть душову лійку зі шланга, помістіть насадку у відро або пластиковий контейнер, залийте її оцтом та залиште на 10-20 хвилин.

Коли час вийде, добре промийте її. Також варто взяти стару зубну щітку, щоб видалити стійкий вапняний наліт навколо насадки.

Якщо ваша душова лійка закріплена на стіні, то знайдіть поліетиленовий пакет, який підходить за розміром та наповніть його наполовину оцтом.

Повністю занурте насадку в оцет, закріпивши пакет ниткою або гумкою. Залиште його на стільки ж часу перед тим, як увімкнути душ, щоб видалити залишки забруднень.

Як часто потрібно мити душові насадки

Експертка з прибирання Керрі радить очищувати душові лійки від накипу раз на місяць, щоб запобігти утворенню вапняного нальоту і бактерій.

"Якщо не прибирати вапняний наліт, він може спричинити засмічення і знизити тиск води. Якщо ви живете в регіоні з жорсткою водою, можливо, вам варто частіше чистити насадку для душу і видаляти накип", - додала вона.

Як прибрати вапняний наліт з душових лійок: потрібен лише один простий засіб
Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader