Рим у липні наступного року прийме конференцію з відновлення України
Рим у липні наступного року прийме конференцію з відновлення України

Рим у липні наступного року прийме конференцію з відновлення України

Конференція з питань відновлення України пройде 10-11 липня 2025 року в італійській столиці.

Як передає Укрінформ із посиланням на ANSA, про це заявила журналістам прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні після двосторонньої зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у четвер увечері в Римі.

"Італійська прем'єрка також оголосила, що 10-11 липня наступного року в Римі відбудеться конференція з питань відновлення України", - йдеться у повідомленні.

Мелоні запевнила у продовженні підтримки України з тим, щоб вона була у зручних для неї умовах для мирних переговорів: "Мета нашої підтримки полягає в тому, щоб Україна отримала такі умови, за яких вона могла б сісти за стіл переговорів про мир".

При цьому глава італійського уряду наголосила, що цей мир не повинен бути капітуляцією, "як багато хто, занадто багато хто, боягузливо пропонує".

"Разом із Зеленським ми погодилися щодо важливості залучення міжнародних гравців, які можуть переконати Москву сісти за стіл переговорів і вести переговори у спосіб, що заслуговує на довіру", - заявила Мелоні.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у четвер ввечері представив План перемоги голові Ради міністрів Італії Джорджі Мелоні.

Фото з сайту budport.com.ua

Теги за темою
Україна Італія
Джерело матеріала
loader
loader