На Запоріжжі виробник фарширує ягоди анчоусами
На Запоріжжі виробник фарширує ягоди анчоусами

На Запоріжжі виробник фарширує ягоди анчоусами

Український бренд Famberry має цілий перелік суперфудів на основі кизилу, – сублімовані дропси, чай, пастилу, варить із нього соуси до м’яса, варення, компоти та навіть фарширує горіхами і анчоусами. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з додаванням меду та йогурту. 

Солодощі не містять цукру, але багаті на вітаміни, що робить їх корисним перекусом для прибічників здорового харчування.

У компанії розповідають, термін зберігання продукту сягає цілих 12 місяців, технологія сублімації ягід дозволяє зберігати їх корисні властивості довгий час.

Крім дропсів, компанія виготовляє кизиловий чай — з цукром і без. Завдяки високому вмісту антиоксидантів та кофеїну, чай сприяє підвищенню бадьорості, покращенню концентрації та фізичної витривалості, а також має протизапальні властивості, корисні для шкіри.

Чай з кизилу також може захищати шкіру від шкідливого впливу сонця та покращувати її вигляд.

У асортименті Famberry також є кизилові пастили, пюре, соуси до м’яса, варення та компот. З минулого року компанія розширила асортимент, розробляючи нові продукти, як-от кизилове варення без кісточок, маринований кизил, а також кизил, фарширований горіхами, анчоусами та іншими інгредієнтами, ділиться її засновник Сергій Ольшанський.

У 2022 році Famberry втратило свої виробничі потужності через окупацію, разом із найбільшим в Європі органічним садом кизилу площею 15 гектарів, який залишився на окупованій території. Минулого року компанія збудувала новий завод у Запоріжжі та знову заклала кизиловий сад. 

Нове виробництво включає цех виготовлення  плодово-ягідної продукції площею 200 м²,  низькотемпературні камери зберігання площею 150 м², розраховані на 100 т продукції, середньотемпературна камера на 100 м² та складське приміщення на 1700 м².

Для компенсації нестачі власної сировини Famberry закуповує кизил у фермерів, що дозволяє забезпечувати виробництво продукції та розвивати бізнес навіть в умовах війни.



Перегляди: 0
Джерело матеріала
loader
loader