Секрети зберігання грибів: печериці будуть свіжими до семи днів - проста порада
Секрети зберігання грибів: печериці будуть свіжими до семи днів - проста порада

Секрети зберігання грибів: печериці будуть свіжими до семи днів - проста порада

Через високий вміст води гриби не варто зберігати у пластикових контейнерах.

Смачні та соковиті печериці — простий продукт, який легко та швидко готується, тому його так полюбляють господині. Водночас гриби мають один недолік — вони примхливі у зберіганні. Щоб гриби якомога довше залишались свіжими варто знати деякі правила, пише Express.co.uk.

Експерти, які спеціалізуються на вирощуванні грибів, зазначають, що одна з найпоширеніших помилок, які роблять господині, — це зберігання грибів у магазинному пластиковому пакуванні. Проблема пластикових контейнерів у тому, що вони затримують вологу, до якої гриби дуже чутливі.

Щоб гриби не стали слизькими або коричневими надто швидко, необхідно перекласти їх у скляний контейнер або ж, наприклад, у паперовий пакет. Також можна встелити паперовий пакет або контейнер кухонним рушником, який буде вбирати вологу.

Для збереження свіжості, гриби слід зберігати у холодильнику. Оптимальна температура для зберігання свіжих грибів становить від 1 до 4 °C. Розміщуйте їх на нижній полиці або у відділенні для овочів, щоб уникнути прямого контакту з іншими продуктами.

Ще одна порада, яка допоможе зберегти гриби свіжими — це зберігати їх цілими, а не нарізати заздалегідь. Після того, як гриби розрізані, вони виділяють більше вологи, що прискорює процес псування. Зберігаючи їх цілими до тих пір, поки ви не будете готові використовувати їх у стравах, ви можете подвоїти термін їх зберігання. Це проста рекомендація, але вона істотно впливає на те, як довго ваші гриби залишатимуться свіжими й придатними до вживання.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може сподобатись:

Джерело матеріала
loader