В Україні реформують МСЕК: міністр охорони здоровʼя розкрив деталі
В Україні реформують МСЕК: міністр охорони здоровʼя розкрив деталі

В Україні реформують МСЕК: міністр охорони здоровʼя розкрив деталі

Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в етері телемарафону, інформує 24 Канал. За його словами, питання реформування МСЕК – на порядку денному, і його опрацьовують у двох контекстах.

Які зміни чекають МСЕК

  • Перший блок – це точкові зміни, які спрощують процес проходження експертизи, а також впровадження заходів, які будуть запобігати манпуляціям та "гонінням по колу" тих, хто потребує проходження МСЕК та у подальшому – встановлення інвалідності.
  • Другий блок – це загальна реформа медико-соціальної експертизи, яку булуть вести по різних трека, адже це і медична складова, і соціальна складова.

Віктор Ляшко повідомив, що МОЗ отримало понад 3 тисячі скарг щодо роботи МСЕК. Міністр зауважив, що після отримання заяв від громадян, до центрів МСЕК направляють перевірки. І тоді представники відомства уже на місці перевіряють, чи підтверджуються скарги. Він закликав громадян звертатися на гарячі лінії.

Як приклад, міністр привів перевірк Хмельницької МСЕК.

"За результатами скарг була направлена перевірка, і було інформування голови обласної адміністрації, щоб працювали з обласною МСЕК, бо ми бачимо, там були проблеми. Пропрацювали – результати ви всі бачили минулого тижня", – констатував Віктор Ляшко.

Що цьому передувало

Голову Хмельницького МСЕК та її сина, який обіймає керівну посаду у головному управлінні Пенсійного фонду викрили у незаконному збагаченні.

Під час обшуків у них вдома виявили майже 6 мільйонів доларів готівкою. Підозрюваним загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією усього майна.

Теги за темою
Міністерство охорони здоров’я Віктор Ляшко
Джерело матеріала
loader
loader