Від бруду не залишиться навіть сліду: 5 найкращих способів, чим почистити замшеве взуття
Від бруду не залишиться навіть сліду: 5 найкращих способів, чим почистити замшеве взуття

Від бруду не залишиться навіть сліду: 5 найкращих способів, чим почистити замшеве взуття

Щоб почистити замшеве взуття, не потрібно навіть купувати магазинні засоби, адже всі потрібні засоби та інструменти точно знайдуться вдома у кожного з нас.

Доглядати за замшевим взуттям досить складно. І якщо робити це неправильно, то термін експлуатації таких речей буде значно меншим, ніж якщо робити все правильно.

Главред розібрався, чим почистити замшеве взуття і як видалити плями зі світлого взуття із замші, щоб не зіпсувати матеріал.

1. Водяна пара

Блогер з ніком bashmachnik, який публікує свої відео на YouTube, розповів, як почистити замшеве взуття в домашніх умовах без особливих зусиль і без спеціальних засобів.

За його словами, спершу потрібно прочистити замш грубою щіткою. Після цього замшеве взуття потрібно потримати над парою (наприклад, над чайником, з якого йде пара), і далі продовжити їх вичищати щіткою.

Дивіться відео про те, як швидко відчистити взуття із замші:

2. Гель для миття посуду

Також про те, чим можна почистити світле замшеве взуття, розповів у своєму відео блогер, який публікує контент на YouTube-сторінці "Пан Іван". Він запропонував спосіб зі використанням гелю для миття посуду.

У таз з водою потрібно додати трішки гелю для миття посуду, перемішати, щоб утворилася піна. Взяти звичайну чисту губку, змочити її у цьому розчині і добре потерти взуття. Потрібно стежити за тим, щоб поверхня взуття була добре напінена. Потім потрібно прибрати залишки піни і вологи паперовими серветками. Після цього добре просушити взуття.

Дивіться відео про те, як швидко та власноруч відчистити замшеве взуття від бруду:

3. Гумка

Звичайна гумка, яку можна придбати у будь-якому канцелярському магазині, також може допомогти почистити замшеве взуття, розповів експерт Тарас Шпіра у програмі "Все буде добре".

"Дуже важливо терти забруднення не по ворсу, а проти ворсу. Якщо терти по ворсу, то ми забруднення втираємо всередину, і воно ще більше буде в’їдатися. А проти ворсу якраз підіймаємо бруд і дістаємо його", – пояснив експерт.

4. Стара зубна щітка

Також замшеве взуття можна чистити старою зубною щіткою. Нею також потрібно вичищати бруд, рухаючись проти ворсу.

5. Нашатирний спирт

Потрібно розчинити нашатирний спирт у воді в пропорції 1 частина засобу до 5 частин води. Далі змочити губку в цьому розчині, добре її витиснути від залишків води. Після цього губкою почистити забруднення на взутті, рухаючись круговими рухами, пояснив експерт Тарас Шпіра.

Після цього в 1 л води розвести 1 столову ложку оцту, змочити губку в розчині, максимально її витиснути і круговими рухами почистити взуття. Потім взяти паперовий рушник або серветки і добре промокнути взуття, забираючи зайву вологу.

Експерт також наголосив, що замшу ні в якому разі не можна сушити біля батареї.

Дивіться відео, як почистити замшу:

Що за програма "Все буде добре"?

"Все буде добре" – українське розважальне ток-шоу сімейної тематики, що вироблялося в Україні. Виходило з 2012 року на телеканалі "СТБ", остання трансляція відбулася 27 грудня 2018 року.

Програма являла собою збірку порад та міркувань щодо різних тематик рутинного життя. Розбиралися питання про чоловіків, жінок та дітей. До ефіру приходили гості, які розповідали про свої проблеми або методи їх вирішень. Шоу об'єднувало інтереси жінок і чоловіків щодо господарювання, виховання дітей, організації сімейного бюджету, догляду за собою, кулінарної майстерності тощо. Експерти програми давали практичні поради, які застосовуються у повсякденному житті та в побуті. Наочно демонструвалося вирішення домашніх та сімейних проблем, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Джерело матеріала
loader
loader