Воїни ЗСУ розповіли про унікальну техніку, яка врятувала їх під час боїв на Курщині
Воїни ЗСУ розповіли про унікальну техніку, яка врятувала їх під час боїв на Курщині

Воїни ЗСУ розповіли про унікальну техніку, яка врятувала їх під час боїв на Курщині

В Marder завдяки надійній броні воїни почуваються впевнено.

На Курщині ситуація загострилась. За даними головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, Росія перекинула близько 50 тисяч військових до цієї області, послабивши свої позиції на інших напрямках фронту в Україні. 

Про це йдеться у матеріалі кореспондентки ТСН Юлії Кирієнко. 

Що відомо про ситуацію на Курщині

Зокрема відомо що це полегшило оборону українським захисникам на Запорізькому, Херсонському та Краматорському напрямках. Раніше моніторингова група DeepState заявила, що війська Російської Федереації "протиснули" лівий фланг Курського угруповання Сил оборони України — у районі Новоіванівки, де вступати в бій довелося артилеристам та дронникам.

За даними DeepState, росіяни стягнули чимало додаткової техніки та сили, щоб закріпитися ще і районі Зеленого Шляху. Водночас за повідомлення ЗСУ, ситуація на Курщині залишається складною, але контрольованою, де ворог під час штурму зазнав чималих втрат.

Військові розповіли про унікальну військову техніку

Воіни 95-ї десатно-штурмової бригади розказали, як знищили росіян в одному з ключових населених пунктів. Допомогла в цьому техніка, яку надали Україні союзники. Нині наступ українських сил на російській території сповільнився. Бо росіяни підтягнули підкріплення. Але витіснити наших воінів з Курщини вони не можуть дотепер. 

Після боїв під Торецьком легенадрна 95-ка стала другим ешелоном, який заходив на Курщину. І їх підкріпили німецькими машинами Marder і це дуже суттєво їм допомогло у боях.

На кадрах вмдно, як Marder розбиває в друзки будівлі, де укріпились росіяни на півночі Курщини. Тоді це відео розлетілось по соцмережах. А тепер воїни розказують подробиці.

"Хлопці були на першорму поверсі. А я працював по другому. То рученята трохи трусилися, щоб, не дай Бог, донизу не опустити", - каже "Шершень", військовослужбовець 95 бригади.

20-ти міміметрову гармату десатники ще називають снайперською, бо дозволяє стріляти по ворогу з далекої відстані. Але в тому бою екіпаж підійшов дуже близько до будівлі.

Дістатися до ворога аж так близько і не думати про те, що ворог буде стріляти у відповідь. В цій машині – це можливо. В Marder завдяки надійній броні воїни почуваються впевнено. Вона рятувала і від FPV, і від уламків ворожих снарядів.

"Ми не переживали, що вона десь підірветься. Прошиє нам шось. Ми спокойно виїжджали", - каже "Сонік", командир бойової машини 95-ї бригади.

На цій машині десант може заіхати і висадитися безпосередньо на поле бою. Правильна висадка штурмовиків – це вже половина успіху, каже "Шершень". Знає, бо й сам був у піхоті.

Цей легкоброньваній танк, а саме так німці називають цю машину, врятував не одне життя. Бо екіпажі Marder вивозять поранених. Машина ще й достатньо мобільна. Єдиний мінус – це їхня кількість. Партнери передали на всі ЗСУ трохи більше сотні таких машин.

95 бригада - одна з останніх бригад, яка отримала Marder і відправилансь на них штурмувати Курщину. Військові кажуть, що Marder проти БТР, це - як "Мерседес". 

Екіпаж цієї машини – колишні штурмовики. Хлопці півтора роки були в піхоті. "Сонік" родом із Криму, "Кабан" - із Харкова, а "Шершень" - із Часового Яру. Їх об’єднала війна та маруновий берет. Але найбільше – бажання вигнати ворога зі свого дому та підтримати своїх побратимів.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: На Курщині гаряче! Ворог пішов у наступ і має плани! Як 95-та бригада на "Мардері" нищить окупантів

Джерело матеріала
loader