Зеленський озвучив бажаний термін завершення війни
Зеленський озвучив бажаний термін завершення війни

Зеленський озвучив бажаний термін завершення війни


План перемоги є мостом до проведення результативного Саміту миру, який дійсно поставить крапку в війні, зазначив президент.

Україна хотіла би завершити війну з Росією не пізніше 2025 року. При цьому агресія РФ не повинна повторитись. Про це сказав президент Володимир Зеленський на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Берліні в п’ятницю, 11 вересня.

Він розповів, що сьогодні представить лідеру ФРН План перемоги.

“Хотілося б не пізніше, ніж у наступному 2025 році. Й гарантувати не повторення агресії. Цей план є мостом до проведення результативного Саміту миру, який дійсно поставить крапку в війні”, – заявив Зеленський.

Президент підкреслив, що План перемоги не є заміною мирної ініціативи України, а посилив позиції України заради наближення до миру.

“Ми можемо зробити це у взаємодії. Всі наші партнери розраховуємо і на підтримку Німеччини”, – додав Зеленський.

Нагадаємо, два дні тому президент заявив, що у найближчі місяці з’явиться реальний шанс зрушити ситуацію в бік миру в Україні. Зеленський вважає, що ситуація на полі бою створює можливість.

Тим часом Росія не хоче брати участь у другому Саміті миру. МЗС РФ звинувачує Україну та світову спільноту у намірі “подати Росії ультиматум про капітуляцію”.



Теги за темою
Україна Володимир Зеленський Президент
Джерело матеріала
loader
loader