"Якби прийшли к*цапи, теж би кричали ганьба": військові відреагували на рейд ТЦК після концерту ОЕ
"Якби прийшли к*цапи, теж би кричали ганьба": військові відреагували на рейд ТЦК після концерту ОЕ

"Якби прийшли к*цапи, теж би кричали ганьба": військові відреагували на рейд ТЦК після концерту ОЕ

Військові обурилися тим, що люди біля Палацу спорту кричали військовим "Ганьба" і тому, що в мережах захейтили Святослава Вакарчука.

У п’ятницю, 11 жовтня, після концерту гурту "Океан Ельзи" біля Палацу спорту в Києві на відвідувачів заходу відбувся "рейд" ТЦК і поліції. У чоловіків масово перевіряли документи, а деяких з них затримали правоохоронці. Українські бійці, які несуть службу на передовій, відреагували на подію.

Лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс" назвав події біля Палацу спорту в Києві "чорним днем для ухилянтів".

"Походу сьогодні просто чорний день для ухилянтів. Якщо будуть мажорам ще роздавати повістки — побриюсь під 0", — пообіцяв він.

Під час інциденту натовп біля палацу викрикував "Ганьба", "Відпустіть" військовим та правоохоронцям, які проводили перевірку.

Медикиня ЗСУ, керівниця медичної служби підрозділу "Вовки Да Вінчі" і дівчина загиблого Героя Михайла Коцюбайла Аліна Михайлова обурилася криками "ганьба" працівникам ТЦК та поліції.

"І це ті самі люди визжали у 2022 "сонечки, зайчики, спасіть нас від росіян, в 2024 оруть "Ганьба поліції?", – запитала керівниця медичної служби підрозділу "Вовки Да Вінчі Аліна Михайлова.

Українці мають вже зараз обирати підрозділи, в яки хочуть служити, щоб не було подібних ситуацій. Про це в своєму телеграм-каналі "Говорять Снайпер" написав боєць 24 ОШБр Станіслав Бунятов з позивним "Осман".

"Всі питають мою думку з приводу облав мобілізації, але моєї думки немає. І тих хто боїться воювати розумію і знаю, що без людей воювати нереально. Я як командир роблю все можливе для збереження особового складу та їх забезпечення, моя совість чиста. Порада така ж, як і 2 роки тому: готуйтесь та обирайте підрозділ самі, зараз є реально круті бригади з великим різноманіттям посад", — написав він.

Інший військовий з позивним "Балу" обурився, що в мережі почали хейтити Святослава Вакарчука за перевірки після його концерту.

"П**ць, у нас від героя і кумира — до п***аса просто один крок. Якщо ти **лан і не розумієш, що в країні війна і в тебе з доками трабли… то валянок ти, а не людина, яка ще далеко до 14 року був і є кумиром більшості Українців", — написав він.

Інші військові теж обурилися поведінкою чоловіків біля Палацу спорту.

"А якби прийшли кацапи, ви б теж кричали ганьба?", – прокоментував "облаву" ексвійськовослужбовець 93 бригади Артем.

"Я розумію, боїшся, буває. Але не ганьбися. Коли ти три роки ховався і тебе тут вже затримали, ну будь чоловіком, підніми голову гордо вверх і вперед. Ніхто тебе під кулі звідси не відправить в перший день", – говорять військові.

Нагадаємо, що голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, депутат від "Слуги Народу" Микита Потураєв заявив, щопідтримує такі перевірки, як біля Палацу спорту 11 жовтня.

Лідер гурту "Океан Ельзи" СвятославВакарчук прокоментував заходи з оповіщення військовозобов'язаних громадян, які увечері 11 жовтня біля Палацу спорту у Києві п

Джерело матеріала
loader
loader