Ювелірний етикет: як правильно носити прикраси
Ювелірний етикет: як правильно носити прикраси

Ювелірний етикет: як правильно носити прикраси

Щоб не мати незграбний вигляд, потрібно вміти поєднувати прикраси залежно від свого стилю.

Ювелірні прикраси підкреслюють натуральну красу. Але щоб це дійсно було так, потрібно дотримуватися ювелірного етикету, який встановлює певні обмеження, але не забороняє експерименти.

Про етикет прикрас розповіла експертка в питаннях етикету Наталія Миронюк.

До слова, не все те золото, що блищить. Однак можна перевірити прикрасу на справжність. Детальніше читайте в матеріалі:Як перевірити справжність золота за лічені секунди: простий трюк.

Ювелірний етикет - основні правила

Класичні правила свідчать:

Якщо ви працюєте в офісі та повинні дотримуватися ділового стилю, то необхідна максимальна стриманість у виборі прикраси. Вам не варто використовувати більше двох прикрас одночасно. Каблучка, невеликі сережки, лаконічна підвіска на ланцюжку - цього буде цілком достатньо. Ви не повинні відволікати ділового партнера блискучим камінням і помітними браслетами.

На урочисті заходи можна підібрати більш помітні ювелірні вироби з дорогоцінним камінням. Але в цьому випадку врах*йте, що акцент робиться лише на одній ювелірній прикрасі. Решта мають бути скромнішими, тобто поруч із багатошаровим кольє мають бути лаконічні сережки.

У повсякденному, неформальному образі прикраси підбирають відповідно до свого стилю - хтось любить прикраси з дерева, з каменю, з емалі, зі шкіри.

Для жіночої шиї потрібно правильно підібрати аксесуар, щоб підкреслити її красу.

На довгій шиї добре виглядають короткі ланцюжки, кольє, намисто. І навпаки, невелику шию візуально подовжуємо довгими ниточками намиста.

Прикраса на шиї має лежати або вище, або нижче вирізу сукні мінімум на 2-3 сантиметри.

Хто така Наталія Миронюк

Наталя Миронюк - засновниця школи етикету для дорослих і дітей, методист Личаківського будинку дитячої та юнацької творчості у місті Львів.

Була редактором, режисером і ведучою на телебаченні.

Ювелірний етикет носіння каблучок

У сучасній моді з'явилися нові тенденції, згідно з якими поєднується золото і срібло. При цьому дівчата прикрашають майже всі пальчики. Слідкуйте, щоб не переборщити, навіть якщо ви слідуєте моді.

Має велике значення форма та величина каблучок відносно пальців. Для юної пані підійде мініатюрна каблучка з невеликим камінчиком. Зрілій дамі пасує перстень побільше з виразним каменем.

Пухкенькі пальчики візуально подовжуємо оригінальним ювелірним дизайном витягнутої форми.

Для тонких пальців обираємо широкі каблучки з круглим камінням.

Дивіться відео - Як згідно з етикетом носити прикраси:

Раніше Главред писав про неочевидні причини, через які не можна носити срібло і золото разом.

Вам також може бути цікаво:

Джерело матеріала
loader