Нацбанк випустив монету на честь Сил логістики ЗСУ
Нацбанк випустив монету на честь Сил логістики ЗСУ

Нацбанк випустив монету на честь Сил логістики ЗСУ

Національний банк України увів в обіг пам’ятну монету «Сили логістики Збройних сил України» номіналом 10 гривень, що є обов’язковою до приймання для всіх видів готівкових платежів і зарахування на рахунки. 

Як передає Укрінформ, про це НБУ повідомив у Фейсбуці.

Випуск монети приурочений до Дня фахівців логістичного забезпечення ЗСУ. Аверс її є ідентичним з аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року. 

На реверсі монети по колу розміщені написи: «Сталева міць, непохитна воля!», «Сили логістики Збройних сил України». Головним елементом композиції є зображення беретного знака Сил логістики ЗСУ, у його основі – стилізований контур фортеці з чотирма бастіонами, на який накладені схрещені мечі руків’ями донизу з лезами, що переходять у пшеничні колоси, і розташований вертикально жезл Меркурія. На задньому тлі монети схематично зображені топографічні карти.

Презентували нову монету заступник голови Нацбанку Олексій Шабан і заступник командувача Сил логістики ЗСУ полковник Сергій Артамощенко.

Нацбанк випустив монету на честь Сил логістики ЗСУ - Фото 1

Як зауважив Шабан, «важливість логістики для військової справи складно переоцінити, адже без неї не злетить жоден літак, не рушать танки, і головне – не можливі ні оборона, ні наступ».

Нацбанк випустив монету на честь Сил логістики ЗСУ - Фото 2

«Не дарма військову логістику називають практичним мистецтвом планувати та управляти переміщенням і постачанням військ. Сили логістики Збройних сил України забезпечують українських військових усім необхідним для повноцінного опору агресору та нашої майбутньої Перемоги”, – додав він.

Планується, що Нацбанк відкарбує загалом 10 млн таких монет, «щоб якомога більше українців у повсякденному житті під час готівкових розрахунків, могли згадати та вшанувати наших воїнів».

Нацбанк випустив монету на честь Сил логістики ЗСУ - Фото 3

Частина тиражу – 500 тисяч штук – буде сформована в спеціально оформлені ролики по 25 монет. 

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Нацбанк випустив пам'ятну монету «Війська зв’язку та кібербезпеки Збройних сил України»номіналом 10 гривень.

Фото: Фейсбук / Національний банк України

Теги за темою
Нацбанк
Джерело матеріала