Ви цього не знали: як за допомогою дзеркал створити в оселі wow-ефект
Ви цього не знали: як за допомогою дзеркал створити в оселі wow-ефект

Ви цього не знали: як за допомогою дзеркал створити в оселі wow-ефект

За словами фахівців, дзеркало – це найпростіший предмет декору, який здатен змінити сприйняття простору за допомогою своєї форми, стилю чи розміщення. House Beautiuful поділилося 12 розумними способами, як можна використати дзеркало в оселі, аби надати їй wow-ефект.

Розмістіть дзеркало над каміном

Повісьте велике дзеркало горизонтально над каміном та між шафами в ніші, щоб кімната видавалася більшою Обов’язково розмістіть дзеркало на правильній висоті. Не треба вішати його занадто високо над каміном. Відстань між каміном і нижньою частиною дзеркала має бути від 10 до 15 сантиметрів.

над каміном

Фото Anita Taraniuk

Відзеркальте кімнату з видом

Розмістіть дзеркало так, щоб воно відображало іншу кімнату. Наприклад, дзеркало, розташоване над каміном у вітальні з видом на передпокій.Продумайте, що саме ви хочете, щоб ваше дзеркало відображало – мистецтво, полиці, освітлення, кімнатні рослини, меблі чи акцентну стіну. Дизайнер рекомендує використовувати дзеркало із рамою у стилі вікна.

Ви цього не знали: як за допомогою дзеркал створити в оселі wow-ефект - Фото 2

Фото Studio Duggan

Дуже старий, але ефективний трюк

Дзеркала можуть миттєво перетворити маленький простір на більший і освітлити темну кімнату. Для цього потрібно розташувати великі дзеркала біля джерела світла або навпроти вікна, щоб відбивати та посилювати природне освітлення.

Крім того, розмістіть настільні лампи або торшер поруч з дзеркалом для створення подібного ефекту. Щоб отримати ще кращий результат, використовуйте розсіяне або тепле освітлення замість холодного білого, аби уникнути сильного відблиску після відбиття.

навпроти вікна

Фото Dunelm

Надайте перевагу круглому дзеркалу

Дзеркало над диваном або великою тумбою створить фокусну точку, а також додасть глибини, зробивши кімнату більш просторою. Круглі дзеркала додають нотки м’якості та ефективно "працюють" як у традиційних, так і сучасних просторах.

кругле дзеркало

Фото Courtesy of Topology

Створіть яскравий фокус

Подібно до декоративної стіни в кімнаті, ви можете створити фокусну точку за допомогою декоративного дзеркала, яке також додасть вашій кімнаті характеру та візуального інтересу. Незалежно від того, чи висить дзеркало над сервантом, консольним столиком чи камінною полицею, воно додасть завершальний штрих вашій ретельно підібраній колекції прикрас і аксесуарів.

декоративне дзеркало

Фото Credit: John Lewis & Partners

Створіть дзеркальну галерею

Дзеркальна галерея – це група акцентних дзеркал для створення візуального інтересу в кімнаті. Ви можете притулити їх до стіни чи полиці або повісити. Стіна в стилі галереї з різних за розмірами та формами дзеркал може створити чудовий ефект із кількома відображеннями, створюючи живу, товариську атмосферу, яка ідеально підходить для кімнат, у яких ви розважаєтеся, наприклад, для вітальні чи їдальні.

кілька дзеркал

Фото Danielle Le Vaillant / Cox & Cox

Додайте вимір до сходів

Сходи часто можуть видаватися досить темними та замкнутими. Дзеркала додадуть їм більше світла та виміру. Якщо ваші сходи вузькі, розміщення дзеркал уздовж стіни – чудовий спосіб зробити їх ширшими та додати елегантності. Ще одна ідея – повісити велике або дзеркало на всю стіну навпроти підніжжя сходів — це відображатиме сходи вгору і створюватиме більше глибини, що, своєю чергою, зменшить відчуття клаустрофобії.

Зробіть дзеркальну стіну своїми руками

Віддзеркалення цілої стіни створює оптичну ілюзію того, що є більше місця для переміщення, а низькі стелі значно вищі, ніж є насправді. Побудуйте спеціальну дзеркальну стіну на власний смак. Ви можете просто приклеїти до стіни скільки завгодно дзеркал за допомогою двостороннього скотчу.

дзеркальна стіна своїми руками

Фото Ikea

Приховайте недоліки

Якщо ви хочете приховати незначні недоліки стін, дзеркала – ідеальний спосіб замаскувати їх. Пам’ятайте, декорування дзеркалами не завжди має бути прямокутним або квадратним. Вибирайте геометричний або яскравий дизайн, який може стати приголомшливим акцентом на стіні або центром уваги.

дзеркальна стіна

Фото Pooky

Оберіть дзеркальні двері

Якщо ви не хочете всюди розміщувати великі дзеркала, чому б не вибрати дзеркальні двері? Розсувні двері гардероба, які зазвичай підходять для спалень, можуть справді відкрити простір і зробити вашу спальню особливою. Ви також можете придбати зручну шафу для зберігання речей із дзеркальними розсувними дверцятами.

дзеркальні двері

Фото Sharps

Дзеркало замість кахелю

Спробуйте використовувати дзеркала як нетрадиційні декоративні панелі на кухні чи у ванній кімнаті. Дзеркальні панелі не тільки додають нотку гламуру та елегантності, але й створюють відчуття легкості та відкритості в кімнаті.

плитка

Фото Hyperion Tiles

Розмістіть дзеркала в коридорі

Дзеркала можуть миттєво перетворити простір, зробивши його ширшим, а також додавши гламуру передпокою.

Розміщення дзеркал біля або навпроти вікна чи дверей, освітлить коридор і зробить його привабливішим.

коридор

Фото Cathy Nordström

Джерело матеріала
loader