Зеленський прокоментував російські атаки на Покровському та Курському напрямках
Зеленський прокоментував російські атаки на Покровському та Курському напрямках

Зеленський прокоментував російські атаки на Покровському та Курському напрямках

Президент України Володимир Зеленський виступив із черговим зверненням до народу, підбиваючи підсумки 962-го дня війни.

Глава держави розповів про ситуацію на фронті, нові домовленості щодо озброєння та відзначив заслуги українських військових.

За словами Зеленського, він провів зустріч з Головнокомандувачем Збройних Сил України Сирським, який доповів про ситуацію на всіх напрямках фронту та про перебіг "Курської операції". Президент відзначив успіхи на Покровському напрямку та наголосив на складній ситуації в Донецькій і Запорізькій областях.

"Загалом Донеччина і Запорізький напрямок – це дуже складні умови, жорсткі дії ворога. Але стійкість наших підрозділів має вирішальне значення. Саме від нашої стійкості все залежить", – підкреслив Зеленський.

Глава держави також розповів про нові домовленості щодо постачання та виробництва зброї, досягнуті під час його закордонних візитів. Зокрема, він згадав про створення спільних українсько-французьких виробництв в Україні та данську модель залучення інвестицій у виробництво зброї.

"Наша промислова база здатна виробляти значно більше дронів, більше снарядів, бойової техніки, ніж дають змогу це робити фінансові спроможності нашої держави", – зазначив Президент.

Зеленський окремо відзначив заслуги воїнів Національної гвардії України, зокрема 12-ї бригади спецпризначення, 15-ї бригади оперативного призначення та 1-ї президентської бригади. Він також подякував українським військовим капеланам за їхню важливу духовну підтримку воїнів на передовій.

"Дякую кожному й кожній, хто посилює Україну! І тільки на сильних позиціях ми досягнемо справжнього миру, справедливого. Слава Україні!" – завершив своє звернення Президент Зеленський.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader