Переможниця та екс-суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як зробити м'які та солодкі пампушки
Такий рецепт пропонує приготувати ароматні пампушки з маковою начинкою та лимонним кремом.
Опара:
- Молоко – 100 мл
- Свіжі дріжджі – 25 г
- Цукор – 10 гр
Тісто:
- Опара
- Яйця – 100 г
- Цукор – 70 гр
- Цедра одного лимона
- Молоко – 150 мл
- Сіль – 4 г
- Вершкове масло (82%) – 100 г
- Борошно - 600 г
Лимонний крем:
- Лимонний сік – 50 мл
- Вода - 50 мл
- Цедра лимона
- Цукор – 125 гр
- Яйця – 100 г
- Вершкове масло (82%) – 100 г
Макова начинка:
- Мак – 70 г
- Цукор – 70 гр
- Обсмажений волоський горіх – 70 г
Додатково:
- Рослинна олія для фритюру
- Цукрова пудра для посипання
У тепле молоко додайте цукор та дріжджі, перемішайте та залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. "Мастер Шеф" Глинська додала, змішайте опару з яйцями, цукром, молоком, цедрою лимона, сіллю, борошном та розм'якшеним вершковим маслом. Замісіть тісто до однорідності, залиште під рушником на 2 години для підйому.
Промийте мак і проваріть його на повільному вогні близько години. Після цього злийте воду, промокніть мак паперовим рушником і перемоліть із цукром. Додайте до суміші подрібнені волоські горіхи та розм'якшене масло, порадила "Мастер Шеф" Глинська.
Змішайте лимонний сік, цедру, цукор та яйця. Варіть суміш на повільному вогні, помішуючи близько 10-15 секунд, потім процідіть. Додайте холодне масло і охолодіть.
Обомніть тісто, наріжте його на шматочки. У кожен шматочок покладіть макову начинку, сформуйте кульки. Накрийте їх рушником і залиште на 30 хвилин.
Розігрійте олію у фритюрі і обсмажте пончики, ділиться "Мастер Шеф" Глинська. Обваляйте пончики в цукровій пудрі і начиніть їх лимонним кремом.
Останні новини України:
Фантастичні тоненькі млинці із картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глинська дала простий рецепт.