Риба перетвориться на небезпеку: чому після 50 років варто змінити раціон
Риба перетвориться на небезпеку: чому після 50 років варто змінити раціон

Риба перетвориться на небезпеку: чому після 50 років варто змінити раціон

Лікарі зазначають, що після 50 років організм погіршує засвоєння їжі, особливо якщо вона містить багато жирів. Це може призвести до розвитку атеросклерозу, що викликане накопиченням відкладень на стінках артерій. Тому певні види риби, які мають високий вміст жирів, стають менш придатними для людей похилого віку.

Заморожена риба. Фото: скрін Youtube

Зокрема, скумбрію та лосось рекомендують виключити або суттєво обмежити в раціоні літніх людей, які повинні уважно ставитися до свого харчування, адже їхній організм може не справлятися з регулюванням надходження корисних речовин, повідомляє НА ПЕНСІЇ.

Для пенсіонерів корисно вживати білу рибу, яка містить менше жирів, наприклад, оселедець і короп. Оселедець має антиоксидантні властивості завдяки наявності селену, який захищає клітини від окислення. Короп є хорошим джерелом білка, покращує травлення і допомагає уповільнити старіння шкіри.

Філе риби. Фото: скрін Youtube

Риба багата на поліненасичені жирні кислоти і вітаміни групи В, що позитивно впливають на нервову систему, запобігаючи таким хворобам, як деменція та хвороба Альцгеймера.

Вживання риби також підтримує зір і серцево-судинну систему, а завдяки кальцію та вітаміну D сприяє зміцненню кісток і м’язів. Крім того, риба містить йод, необхідний для вироблення гормонів щитовидної залози.

Крім того, Знай.ua повідомляв, осінь "накриває" і м'ясо: свіжі цифри про зростання цін на курку, яловичину та свинину

Джерело матеріала
loader
loader