Страшна війна, – під час концерту ОЕ Святослав Вакарчук звернувся до українців
Страшна війна, – під час концерту ОЕ Святослав Вакарчук звернувся до українців

Страшна війна, – під час концерту ОЕ Святослав Вакарчук звернувся до українців

Він наголосив, що "ми не можемо ні на секунду забувати про це", передає Show24.

Так, просто посеред виступу Святослав Вакарчук звернувся до відвідувачів.

На нашій рідній землі продовжується страшна війна, розв'язана Росією, яка забирає кожного дня і життя, і долі. Ми не можемо ні на секунду забувати про це, навіть знаходячись у такому, здавалося б, святковому моменті, у такому місці. Навпаки, я вважаю, що саме зараз ми зобов'язані якомога більше пам'ятати про це і якомога більше відчувати єдність одне з одним для того, щоб разом продовжувати творити все, щоб в Україні настав мир,
– наголосив лідер ОЕ.

Святослав Вакарчук висловився про війну в Україні: дивіться відео онлайн

Зауважимо, перший концерт гурту завершився рейдом – на виході з "Палацу спорту" з'явилося близько 50 представників Територіального центру комплектування (ТЦК), які проводили перевірку документів військовозобов'язаних відвідувачів. Повідомляється, що чоловіків, у яких були проблеми з документами, затримали для подальшого розслідування, а деякі отримали повістки.

Ця ситуація викликала неоднозначну реакцію серед шанувальників "Океану Ельзи". Частина фанатів, занепокоєна можливістю повторення подібних інцидентів, почала продавати квитки на наступні концерти гурту. Інші висловили своє обурення діями ТЦК, вважаючи їх недоречними під час культурного заходу. Водночас було чимало людей, якіпідтримали візит ТЦК.

Як пройшов другий концерт ОЕ в "Палаці спорту"

Виступ музичного гурту відбувся 13 жовтня і тривав 3 години. Концерт почався з треку "Там де нас нема". У першій половині бенд співав старі пісні, а в другій – з нового альбому. Крім того, була одна композиція з англомовної платівки. На сцені разом з "Океан Ельзи" також виступили колишній гітарист гурту Павло Гудімов, Yaktak, Kola та Shumei. Під час всього виступу був сурдопереклад.

Джерело матеріала
loader