У зв'зку з переходом на ШІ: TikTok звільняє працівників по всьому світу, подробиці
У зв'зку з переходом на ШІ: TikTok звільняє працівників по всьому світу, подробиці

У зв'зку з переходом на ШІ: TikTok звільняє працівників по всьому світу, подробиці

Журналісти зазначають, що компанія вже звільнила близько 500 людей, які займались модерацією контенту, і не збирається на цьому зупинятись.

Соціальна мережа TikTok оголосила про масштабні скорочення персоналу по всьому світу. Це частина стратегії компанії, спрямованої на посилення використання ШІ для модерації контенту, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що в Малайзії було скорочень близько 500 співробітників. Більшість з них були зайняті модерацією контенту. Їх повідомили про звільнення електронною поштою. Очікується, що звільнення будуть стосуватись кількох сотень співробітників по всьому світу в рамках більшого плану покращення модерації.

Для перевірки контенту TikTok використовує поєднання автоматизованих та людських ресурсів. Наразі в компанії працює 110 000 співробітників у більш ніж 200 містах по всьому світу. Для консолідації деяких операцій компанія планує наступного місяця провести додаткові скорочення.

"Ми вносимо ці зміни в рамках наших постійних зусиль щодо подальшого зміцнення нашої глобальної операційної моделі модерації контенту", — йдеться у заяві представника TikTok.

За інформацією видання, скорочення робочих місць відбувається на тлі посилення тиску з боку регулюючих органів на світові технологічні компанії в Малайзії. Уряд вимагає від соцмереж отримати ліцензію до січня для посилення боротьби з кіберзлочинністю.

Нагадаємо, у Туреччині виникла криза з пастухами. Люди відмовляються йти на цю посаду навіть за 2 тисячі доларів зарплати та без інтернету. Вони хочуть, щоб власники стада оплачували їм щонайменше 30 Гб мобільного інтернету для перегляду Тік-Току.

Тим часом Європейська комісія почала розслідування, в якому намагається вивчити вплив алгоритмів TikTok, YouTube та Snapchat на своїх користувачів. У ЄС вважають, що певна вразлива група людей може отримувати фейкові новини та контент, що пропагує самоушкодження.

Джерело матеріала
loader