У Міненерго запевнили, що не вводитимуть графіки відключень світла через заморозки
У Міненерго запевнили, що не вводитимуть графіки відключень світла через заморозки

У Міненерго запевнили, що не вводитимуть графіки відключень світла через заморозки

Попри заморозки, які прогнозують синоптики найближчими днями, Україна не планує повертатися до графіків відключень світла. Про це заявив заступник міністра енергетики Микола Колесник в ефірі телемарафону.

– Ні, енергосистема на сьогодні працює стабільно. Ті прогнозовані заморозки не будуть протяжними, - запевнив урядовець.

Як зазначив Колесник, терміни початку опалювального сезону у кожному регіоні визначають місцева влада. Таке рішення приймається за умови, що температура повітря протягом трьох діб поспіль опускається нижче +8. Заступник міністра наголосив, що зменшення температури повітря також впливає на енергетичну систему – це призводить до системного збільшення споживання електроенергії.

- На сьогодні запроваджено необхідний комплекс заходів, наприклад, з випередженням графіків проведено всі технічні заходи щодо підготовки функціонування об'єктів атомної генерації. Вже дев'ять блоків є в енергосистемі, що надає нам потужностей, додає можливості покривати збільшений попит, - сказав Колесник.

  • 14 вересня журналістка Коротко дізнавалася, які прогнози будують спеціалісти енергетики на зиму 2024/2025.
  • 26 вересня міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що нинішня зима в Україні буде складною, а може навіть найскладнішою. Це підтверджують і звіти міжнародних енергетичних організацій, зазначив він, але при цьому закликав не давати прогнозів щодо тривалості відключень світла.
Джерело матеріала
loader