Залишаться свіжими та пухнастими: як випрати пір’яні подушки
Залишаться свіжими та пухнастими: як випрати пір’яні подушки

Залишаться свіжими та пухнастими: як випрати пір’яні подушки

Як пише Real Simple, на щастя, випрати пухові подушки легко. Що для цього потрібно та як не зіпсувати подушки, розповідаємо далі.

Як часто потрібно прати пухові подушки

Прати пір’яні подушки слід принаймні двічі на рік або навіть частіше, якщо на них з’являться плями чи вони стануть стиснутими та пласкими.

Однак варто пам'ятати, що мийні засоби можуть почати видаляти природні олії, які захищають пір’я, тому під час прання необхідно використовувати найм’якіші мийні засоби.

Крім того, не зайвим буде пробувати збільшити час між праннями. Для цього інвестуйте в захисний чохол для пухової подушки, який допоможе уникнути плям.

Як прати пір'яні подушки

Пральна машина є ідеальним засобом для очищення пір’яних подушок, оскільки вона промиває та добре ворушить їх, що допомагає видалити надлишки мийних засобів.

Однак перед тим, як перейти до прання, важливо перевірити шви та тканину на наявність дрібних подряпин або розривів. Інакше є ризик створити великий безлад у пральній машині.

Також варто обробити плями. Піт, слина та косметичні засоби можуть забруднити подушку. Нанесіть засіб для виведення плям на основі ензимів і залиште його на 15 хвилин, щоб допомогти вивести забруднення.

Тепер можна переходити до прання. Для цього використовуйте делікатний мийний засіб та делікатний режим, а також теплу воду, щоб допомогти розчинити бруд.

Крім того, включіть у прання додатковий цикл полоскання. Він повинен гарантувати, що мийний засіб точно вимиється.

Наостанок переконайтеся, що ви віджимаєте подушки на найвищому рівні, щоб видалити якомога більше води та полегшити сушіння.

Як сушити пухові подушки

Важливо переконатися, щоб подушки повністю висохли. Інакше вологі грудки пір’я будуть мати затхлий запах і, зрештою, усередині з’являться цвіль і грибок.

Сушарка для одягу – найкращий спосіб висушити подушки, щоб швидко вивести всю вологу. Однак, якщо такого пристрою немає, можна висушити їх на свіжому повітрі.

Таку процедуру найкраще проводити теплими літніми днями. Спершу варто розім’яти грудочки пір'я руками та повісити подушку в тіні таким чином, щоб її з усіх сторін обдував вітер. Це важливо зробити саме таким чином, адже сушка пір’я під прямими сонячними променями може призвести до втрати його пружності й структури.

Крім того, треба регулярно струшувати й розминати пір’я під час сушіння, щоб покращити вентиляцію та не збити подушку.

Джерело матеріала
loader
loader