Чорний чи зелений: дієтологи назвали чай, який підтримує здоров'я мозку
Чорний чи зелений: дієтологи назвали чай, який підтримує здоров'я мозку

Чорний чи зелений: дієтологи назвали чай, який підтримує здоров'я мозку

Чай, простий напій, яким насолоджуються в різних культурах, може мати значний вплив на здоров'я мозку. Хоча чай часто асоціюється з розслабленням і соціальними зустрічами, він має потенційні переваги, які виходять за рамки його заспокійливих властивостей.

Найкращий чай для здоров'я мозку

Багато сортів чаю покращують маркери здоров'я мозку. Але, як пише Eatingwell, зелений чай виділяється як явний переможець.

Дієтологиня Колін Висоцкі розповіла, що зелений чай містить поліфеноли, які можуть підтримувати робочу і довготривалу пам'ять, особливо у людей середнього та похилого віку.

Флавоноїди зеленого чаю допомагають рости новим клітинам мозку, зберігаючи здоров'я наявних клітин мозку і сприяючи припливу крові до тієї частини мозку, яка живить наш центр емоційної регуляції,
– розповіла дієтологиня Меггі Мун.

Зелений чай також може покращувати настрій, проявляючи антидепресивні та антитривожні властивості. Його можна заварювати гарячим або холодним для поліпшення здоров'я мозку.

Важливо! Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Якщо Вас турбують проблеми зі здоровʼям, обов’язково зверніться до лікаря.

Джерело матеріала
loader
loader