Найшвидший та найлегший спосіб вирівняти стіни: як зробити "вафельний рушник" на стінах
Найшвидший та найлегший спосіб вирівняти стіни: як зробити "вафельний рушник" на стінах

Найшвидший та найлегший спосіб вирівняти стіни: як зробити "вафельний рушник" на стінах

Ідеєю такого інтер'єру в мережі поділилася редизайнерка Наталі Ал Баз. Вона наголосила, що такий спосіб ефективний у тих випадках, коли стіни покриті вапном.

Як зробити стильний "вафельний рушник" на стінах

Редизайнерка розповіла, що вирівняти стіни, покриті вапном чи побілкою, можна легко і просто за допомогою методу "вафельного рушника". Він особливо ефективний у хатах-мазанках, де все покриття відшаровується.

Щоб створити ефект "вафельного рушника" на стінах потрібні наступні матеріали:

  • ґрунт високої адгезії, наприклад, "Бетонконтакт",
  • армована сітка для штукатурки,
  • клеюча суміш для пенополістеролу
  • ґрунт концентрат,
  • фарба латексна.

Під час ремонту варто подбати не лише про інтер'єр, але й про комфортний мікроклімат у домі. Найкраще створює тепло й прохолоду вдома обладнання від Bosch. Компанія дбає, щоб кожен знайшов ідеальну систему для себе: для компактної зручної студії, великої квартири, сімейного особняка або будинку за містом.

За словами редизайнерки, спочатку потрібно підготувати поверхню й зняти усе, що можна відшарувати чи відлущити. На очищену стіну варто нанести ґрунт високої адгезії та почекати, поки він добре висохне.

Коли стіна з ґрунтом повністю висохла, то на суміш клею потрібно нанести армовану сітку. Що важливо – попередньо стіну можна не вирівнювати. Лише, коли сітка буде повністю покрита сумішшю, то можна зробити рівномірну фактуру.

Коли клейова суміш також висохне, то можна починати фарбувати стіни. У результаті, виникне ефект "вафельного рушника", а невеликі клітинки приховають усі недоліки та нерівності на стіні.

Як зробити ефект "вафельного рушника": дивіться відео

Варто додати, що такий дизайн додає інтер'єру автентичності. Особливо, якщо правильно підібрати інший декор у кімнаті.

Джерело матеріала
loader
loader