Ніжний пиріг з фруктовою начинкою: авторський рецепт від Лізи Глинської
Ніжний пиріг з фруктовою начинкою: авторський рецепт від Лізи Глинської

Ніжний пиріг з фруктовою начинкою: авторський рецепт від Лізи Глинської

Відома українська кухарка Ліза Глінська пропонує нам простий і смачний рецепт йогуртового пирога з персиком та малиновою начинкою.

Долучайтеся до приготування та радуйте свою родину смачним десертом!

Щоб зробити йогуртовий пиріг, вам необхідні такі інгредієнти:

  • 100 г яєць (2 шт.)
  • 250 г білого густого йогурту «Молокія» (жирністю 3%)
  • 110 г вершкового масла «Молокія» (жирністю 82%)
  • 250 г борошна (8 ст. л. з гіркою + 1 ч. л. з гіркою)
  • 8 г розпушувача (1 ч. л. з гіркою + 1 ч. л. без гірки)
  • 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою)
  • Ванільний цукор (за смаком)
  • 5 персиків або нектаринів (можна замінити на сливи або абрикоси)
  • 100 г малини
  • Цукрова пудра (для декору)

У глибоку миску перекладаємо масло кімнатної температури, додаємо цукор та ванільний цукор. Вбиваємо яйця і все ретельно перемішуємо вінчиком.

Далі додаємо густий білий йогурт і знову перемішуємо до однорідності.

Потім додаємо борошно з розпушувачем, перемішуємо до гладкої консистенції.

Беремо круглу форму діаметром 28 см, змащуємо її вершковим маслом і присипаємо борошном.

Викладаємо тісто у форму та розрівнюємо його.

Кожен персик розрізаємо на 8 частин і викладаємо на тісто. Сверху розсипаємо малину.

Ставимо пиріг у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин, вибираючи режим підігріву зверху та знизу.

Готовий пиріг дістаємо з духовки, посипаємо цукровою пудрою та нарізаємо на шматочки. Насолоджуйтесь!

Цей йогуртовий пиріг з персиком і малиновою начинкою стане чудовим доповненням до вашого столу. Обов'язково спробуйте повторити рецепт Лізи Глінської!

Останні новини України:

Фантастичні тоненькі млинці із картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глинська дала простий рецепт.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader