"Одна калина у пиріжку": Клопотенко знову дивує незвичним поєднанням
"Одна калина у пиріжку": Клопотенко знову дивує незвичним поєднанням

"Одна калина у пиріжку": Клопотенко знову дивує незвичним поєднанням

Своїм рецептом та процесом приготування Клопотенко поділився у своєму акаунті в TikTok. Відео з унікальним рецептом вже зібрало майже 100 тисяч переглядів.

Рецепт пиріжків з калиною

У описі до відео Клопотенко прикріпив рецепт приготування пиріжків з калиною.

Клопотенко готує пиріжки з калиною: дивіться відео

Для їх приготування необхідно 11 інгредієнтів:

  • борошно – 400 грамів;
  • цукор – 30 грамів;
  • дріжджі пресовані – 15 грамів;
  • молоко – 250 мілілітрів;
  • яйце – 1 штука;
  • олія – 50 мілілітрів;
  • сіль – 1/3 чайної ложки;
  • калина – 200 грамів;
  • цукор – 50 грамів;
  • ванільний цукор – 10 грамів;
  • яйце (жовток) для змащування – 1 штука.

Спосіб приготування:

  • у мисці змішайте дріжджі, цукор, тепле молоко і дрібку солі;
  • додайте яйце, олію, потім – борошно. Замісіть тісто, накрийте рушничок та залиште на 40 хвилин у теплому місці;
  • калину змішайте зі звичайним цукром та з ванільним;
  • далі розділіть тісто на 10 кульок та кожну розкачайте скалкою;
  • у кожне розкачане коло покладіть 1 столову ложку калини та зліпіть пиріжок;
  • готові булочки покладіть на деко та залиште на 20 хвилин;
  • далі змастіть жовтком та залиште ще на 5 хвилин;
  • останній крок – випікання. Найкраще це робити у розігрітій духовці при температурі 180 градусів, упродовж 30 – 35 хвилин.

У коментарях люди розділилися на два табори. Одним не сподобалося таке поєднання, а інші розповідали, як їх бабусі пекли пиріжки із калиною та додавали туди ще інші інгредієнти.

Джерело матеріала
loader
loader