Спецпосланник Папи Римського Україною вдруге прибув до Росії
Спецпосланник Папи Римського Україною вдруге прибув до Росії

Спецпосланник Папи Римського Україною вдруге прибув до Росії

Спеціальний посланник Папи Римського Франциска зі встановлення миру в Україні вдруге прибув до Росії. Про це 14 жовтня повідомило видання Vatican News.

- Італійський кардинал Маттео Дзуппі розпочинає візит до Москви в рамках покладеної на нього Папою Франциском місії з пошуку шляхів до миру в Україні та сприяння возз'єднанню українських дітей з їхніми сім'ями та обміну військовополоненими, — повідомила пресслужба Ватикану.

За словами директора пресслужби Святого Престолу Маттео Бруні, кардинал Дзуппі зустрінеться з представниками російської влади й "оцінить подальші зусилля щодо сприяння возз'єднанню українських дітей з їхніми сім'ями та обміну ув'язненими з метою досягнення такого бажаного світу".

  • Минулого тижня, 11 жовтня, президент України Володимир Зеленський зустрівся у Ватикані з Папою Римським та державним секретарем Святого Престолу кардиналом П'єтро Пароліном.
  • У червні 2023 року Папа Римський призначив кардинала Маттео Дзуппі, архієпископа Болоньї та президента Італійської єпископської конференції своїм спеціальним посланником. 5-6 червня 2023 року він відвідав Україну, а 28–30 червня 2023 року Росію. Зокрема, Маттео Дзуппі зустрівся з головою РПЦ, помічником президента із зовнішньої політики Юрієм Ушаковим та уповноваженою при президенті з прав дитини Марією Львовою-Бєловою.
Джерело матеріала
loader
loader