Просте та ситне рагу із сердець та сезонних овочів підходитиме не лише до щоденного меню, а й на свята.
Ситність до страви додасть квасоля та кукурудза, а соковитості додадуть томати та солодкий перець.
Для приготування овочевого рагу з сердечками знадобиться:
-
Курячі серця – 200 грамів;
-
Консервована кукурудза – 175 г;
-
Червона квасоля консервована у томаті – 175 г;
-
Томат – 1 штука;
-
Солодкий червоний перець – 1 штука;
-
Морква – 1 штука;
-
Цибуля ріпчаста - 1 штука;
-
Чеснок – 1 зубчик;
-
Паприка мелена – чверть чайної ложки;
-
Кориця – щіпка;
-
Сіль – до смаку.
Курячі серця потрібно промити, зрізати зайвий жир, якщо вони великі, то розрізати навпіл.
На сковороді розігріти олію і висипати туди серця. Смажити протягом кількох хвилин до появи золотистої скоринки. Потім влити на сковороду 150 г окропу та залишити гасити на середньому вогні.
Поки серця гасять, почистити цибулю і нарізати невеликими шматочками. Моркву та часник почистити та порізати невеликими кубиками. Солодкий перець почистити від насіння та плодоніжок і порізати невеликими смугами. Томати нарізати так, як буде зручно, але також невеликими шматками. Готові курячі серця посолити та перемішати.
На сковороду влити олію та обсмажити цибулю до появи золотистої скоринки. Моркву, перець та часник відправити в цибулю та помішувати до повного приготування. Перед приготуванням додати нарізані томати і накрити сковороду кришкою. Після приготування овочів додати до них кукурудзу та квасолю, а потім курячі серця. Туди ж висипати сіль, корицю та паприку. Все добре перемішати та гасити на невеликому вогні протягом 15 хвилин.
Раніше ми повідомляли про перці, фаршировані баклажанами на зиму: унікальна консервація, яка "вилетить" швидше за інших.