Три поради, як обрати довговічний диван для вітальні
Три поради, як обрати довговічний диван для вітальні

Три поради, як обрати довговічний диван для вітальні

У середньому тривалість "життя" дивану коливається у межах 10 років, пише Livingetc. Однак, якщо ви оберете якісний виріб і будете правильно за ним доглядати – термін експлуатації можна продовжити.

У середньому добре сконструйований диван із масивною дерев'яною рамою та високоякісним виконанням може прослужити від 7 до 15 років, а потенційно – навіть довше за належного догляду,
– розповів дизайнер інтер'єру Крістіан Лем'є.

Однак важливо розуміти, що деякі елементи дивану зношуються раніше за інші. Експерти меблевої галузі пояснили, на що найперше слід звертати увагу при виборі дивану.

Каркас

Найкраще обирати диван з твердим дерев'яним каркасом. Лем'є пояснив, що рами, які виготовлені з твердої деревини, яку висушили в печі, стійкі до деформації та зношування з часом. Саме каркас впливає на те, як довго диван "триматиметься купи".

Також звертайте увагу на те, як сконструйований каркас. Восьмиміліметрові пружини, пов'язані вручну, є ознакою хорошої якості виробу. Ще один непоганий варіант – гвинтові пружини.


До вибору дивана слід підходити ретельно / Фото Andrea Piacquadio, Pexels

Наповнення

Наповнення дивану може бути з різних матеріалів, та не всі вони однакові якісні. Експерти радять обирати той, який буде вирізнятися найбільшою щільністю матеріалу. Саме він зберігатиме диван м'яким упродовж років.

Тканина

За словами Лем'є, довговічними є дивани зі шкіри. Крім того, вони легкі у догляді, адже бруд чи плями можна просто витерти мокрою ганчіркою. Інші тканини потребуватимуть більше зусиль у догляді.


Шкіряний диван найпростіший у догляді / Фото Pixabay, Pexels

Як продовжити "життя" дивана

Щоб продовжити термін експлуатації дивана, за ним слід ретельно доглядати:

  • очищати пилотягом;
  • перевертати та розпушувати подушки;
  • уникати розташування над прямими сонячними променями;
  • використовувати захисні засоби.

Найважливіше – це обрати диван, який відповідатиме вашому стилю життя, а не фантазіям. Якщо у вас є діти або домашні улюбленці, то слід обирати матеріали, які будуть піддаватися чищенню.

Джерело матеріала
loader