Ухвалення закону про підвищення податків змусить бізнес піти в тінь
Ухвалення закону про підвищення податків змусить бізнес піти в тінь

Ухвалення закону про підвищення податків змусить бізнес піти в тінь

Найбільший ризик, який несе в собі законпроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (№11416-д) — це перехід деяких прозорих платників податків у тінь.

Таку думку висловила виконавча директорка Європейської Бізнес Асоціації Анна Деревʼянко під час брифінгу в «Медіацентр Україна».

«Ключовими проблемами для бізнесу сьогодні є питання мобілізації, яке провокує дефіцит кадрів на ринку, і доступ до електроенергії. Якщо ми бачимо що питання кадрів і мобілізації не вирішується, а, окрім цього, накладаються додаткові податкові зобов’язання, то насправді це буде стимулювати деяких прозорих платників податків піти в тінь. Це найбільший ризик, який несе в собі цей законпроєкт»,  зазначає Анна Деревʼянко.

За її словами, варто ввести економічне бронювання для того, щоб обілити ринок праці, тому що інакше у цьому контексті бізнес піде в тінь.

Анна Деревʼянко також зазначила, що пересторогу і негативну реакцію у прозорого бізнесу викликає ситуація, коли  податки платять не всі, а лише частина: «Важливо, щоб всі платили однаково податки, тому що якщо одна частина бізнесу сплачує податки, а інша — ні, це викривлює конкуренцію, і зрештою частина сумлінного бізнесу вимушена буде також піти в тінь, не витримавши конкуренції».


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua

Джерело матеріала
loader