Зеленський заявив про перший мільйон дронів для ЗСУ
Зеленський заявив про перший мільйон дронів для ЗСУ

Зеленський заявив про перший мільйон дронів для ЗСУ


Президент подякував кожному, хто робить нашу армію технологічною: усім українським виробникам, усьому державному сектору, усім партнерам, котрі вкладаються у виробництво дронів в Україні.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 14 жовтня про ситуацію з постачанням дронів на фронт. Він запевнив, що на сьогодні є вже мільйон БпЛА, котрі закупили за державний кошт.

За словами глави держави, до цього процесу залучені і держава, і волонтери.

“Була доповідь Олександра Камишіна щодо нашого виробництва, виробництва вітчизнного та постачання в армію. Станом на сьогодні є вже мільйон дронів, які були закуплені за державний кошт та поставлені на фронт. І це тільки те, що робить держава. Є також постачання від волонтерів, від усіх, хто підтримує”, – зазначив президент.

Він висловив вдячність кожному, хто робить нашу армію технологічною: усім українським виробникам, усьому державному сектору, усім партнерам, котрі вкладаються у виробництво дронів в Україні. 

Також Зеленський запевнив, що Україна надалі нарощуватиме це постачання, акцентувавши, що технологічний розвиток має допомагати берегти життя наших воїнів.

Він також додав, що промислова база здатна виробляти значно більше дронів, більше снарядів, бойової техніки, ніж дають змогу це робити фінансові спроможності нашої держави. Тож закликав інвестувати в українську оборонку.

“Ми вже значно збільшили виробництво, зокрема, дронів завдяки таким інвестиціям”, – наголосив президент.

Нагадаємо, міністр заявив, що Україна масово випускатиме аналог дрона Ланцет, і вже є бойові застосування таких безпілотників.



Теги за темою
Володимир Зеленський Президент
Джерело матеріала
loader