Дмитро Литвин відреагував на звинувачення в тиску на «Українську правду»
Дмитро Литвин відреагував на звинувачення в тиску на «Українську правду»

Дмитро Литвин відреагував на звинувачення в тиску на «Українську правду»

В інтерв'ю Liga.net радник президента з питань комунікацій назвав цю ситуацію «дуже неконкретною» та висловив думку, що журналісти не пропонують докази у звинуваченнях проти нього.

Радник президента з питань комунікацій Дмитро Литвин стверджує, що не блокує спікерів для спілкування з журналістами «Української правди» й участі в заходах. Про це він сказав в інтерв'ю Liga.net.

«Я уже дізнався, які в них були івенти. І побачив, що там були представники міністерств і Національного банку. Також побачив, що там були рекламодавці — державні компанії. Якби мені було цікаво цього не допустити, то що? Хіба не можна було зробити так, щоб цього не допустити? Але ж вони були на івентах — представники державних структур. І у них були серед рекламодавців державні компанії. Це факт, який можна побачити. І якщо вони хочуть сказати, що я їм якось обмежую… А якщо ти виправдовуєшся і кажеш, що це не я, то це виглядає невпевнено і непереконливо», — сказав Литвин.

Радник президента з питань комунікацій назвав цю ситуацію «дуже неконкретною» та висловив думку, що журналісти не пропонують докази у звинуваченнях проти нього.

«Люди, які мене знають, взагалі здивувались, що хтось мене звинувачує в тому, що я кричу. Бо я не кричу. І що я комусь так активно дзвоню, — бо люди, які мене знають, в курсі, що я не люблю дзвонити взагалі, я люблю писати. І якщо в них є там якесь, не знаю, моє повідомлення якимось мерам чи якимось рекламодавцям, де я щось забороняю, то хай просто це покажуть. Ця історія дуже неконкретна. Вони кажуть щось абстрактне, а ти маєш це спростовувати так, ніби там щось конкретне», — вважає він.

Дмитро Литвин також стверджує, що журналісти «Українсько правди» за майже три роки нібито жодного разу не зверталися до нього із запитом про коментар.

«Десятки журналістів щотижня про щось мене запитують. І отримують якісь відповіді. Ніколи не було жодного запиту, ні про що від "Української правди". Їм, мабуть, нецікаво про щось мене запитувати. Навіть, коли вони про мене пишуть», — сказав він.

Журналіст «Української правди» Роман Романюк на запитання Liga.net про те, чи звертались вони до Литвина по коментар під час роботи над матеріалом про тиск з боку ОП, відповів: «Ми відправляли запит раніше про ситуацію з пресконференцією і нападками на Кравця. Його просто проігнорували. Тому я цього разу не писав нічого, знаючи зі свіжого досвіду, який буде наслідок».

Вже наступного дняУкраїнська правда» оприлюднила матеріал, у якому стверджується, що представником Офісу президента, який забороняє чиновникам спілкуватися з «УП» та викреслює редакцію зі списків запрошених на зустріч з президентом, є радник президента Дмитро Литвин.

Українські журналісти та медійні організації, які є учасниками Медіаруху, висловили рішучий протест проти все більш системних спроб тиску на незалежні медіа з боку представників державної влади. Вони закликали президента негайно припинити тиск на медіа з боку держслужбовців, гарантувати  прозорість і відкритість держорганів і надавати медіа безперешкодний доступ до інформації.

Голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин скерував депутатське звернення до Офісу генпрокурора та Нацполіції через заяву «УП» про системний тиск з боку Офісу президента.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Офіс Президента
Джерело матеріала
loader