Відключили світло за борги: як діяти, щоб не довелося платити ще більше
Відключили світло за борги: як діяти, щоб не довелося платити ще більше

Відключили світло за борги: як діяти, щоб не довелося платити ще більше

Якщо заборгованість за електроенергію призвела до відключення від мережі, то споживачеві потрібно дотримуватись чітких правил, щоб повернути світло до будинку. В іншому випадку можуть застосовуватись додаткові санкції. Про це попереджає "Прикарпаттяобленерго".

За словами енергетиків, останнім часом побільшало випадків, коли споживачеві відключають світло за борги. Людина оплачує суму заборгованості, а потім самостійно підключається до внутрішньобудинкових мереж багатоквартирних будинків, і знову починає споживати електроенергію.

Вимкнення світла за борги. Фото: скрін youtube

Здавалося б, заплатив – маєш право знову користуватись благами цивілізації. Але не все так однозначно. Самовільні підключення незаконні та до того ж споживач наражає себе на небезпеку, оскільки може бути вражений струмом.

Енергетики наголошують, що після сплати боргу споживач зобов'язаний окремо заплатити за повторне підключення домогосподарства до мережі.

Електроенергія Фото: скрін youtube

"Якщо споживач мав заборгованість перед електропостачальником, і після відповідного повідомлення був відключений від світла, йому спочатку необхідно сплатити суму боргу, а потім – вартість повторного підключення до мережі", - попередили в обленерго.

Якщо споживач самовільно підключився після сплати боргу, то енергетики проводять повторне відключення, тобто оплачувати послугу все одно доведеться. Якщо ж дії порушника призвели до пошкодження обладнання або знеструмлення будинку, йому доведеться понести матеріальну відповідальність за ліквідацію аварії.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить.

Джерело матеріала
loader
loader