США розглядають можливість обмеження експорту ШІ-чипів до країн Перської затоки - Bloomberg
США розглядають можливість обмеження експорту ШІ-чипів до країн Перської затоки - Bloomberg

США розглядають можливість обмеження експорту ШІ-чипів до країн Перської затоки - Bloomberg

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість обмеження продажів ШІ-чипів від американських компаній до певних країн.

Про це Bloomberg повідомили ознайомлені з цим питанням джерела, передає Укрінформ.

За словами співрозмовників, в інтересах національної безпеки США обмеження розглядають для країн Перської затоки, які цікавляться центрами обробки даних ШІ і мають фінансові можливості для розвитку ШІ.

Зазначається, що обговорення перебуває на ранній стадії і ця ідея набула популярності в останні тижні.

Встановлення лімітів для окремих країн посилить обмеження, які спочатку були спрямовані на амбіції Китаю в галузі штучного інтелекту. Адміністрація Байдена вже обмежила поставки ШІ-чипівтаких компаній, як Nvidia і AMD, у понад 40 країн Близького Сходу, Африки та Азії через побоювання, що їхня продукція може бути перенаправлена до Китаю. Згідно з новими правилами поставок, американські чиновники перевірятимуть і попередньо схвалюватимуть конкретних клієнтів на основі зобов'язань з безпеки, взятих на себе як компаніями, так і їхніми національними урядами.

Крім того, деякі американські чиновники почали розглядати ліцензії на експорт напівпровідників, зокрема чіпів Nvidia, як важіль впливу для досягнення дипломатичних цілей.

Як зазначає видання, чипи Nvidia є золотим стандартом для операторів центрів обробки даних, що робить компанію найціннішим виробником чипів у світі і найбільшим отримувачем вигоди від розвитку ШІ.

Як повідомляв Укрінформ, у березніуряд Сполучених Штатів посилив контроль за експортом до Китаю чипів штучного інтелекту (ШІ) та обладнання для їх виготовлення.

Теги за темою
США
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader