Скандальна голова Хмельницької МСЕК оформила інвалідність 50 прокурорам
Скандальна голова Хмельницької МСЕК оформила інвалідність 50 прокурорам

Скандальна голова Хмельницької МСЕК оформила інвалідність 50 прокурорам

50 прокурорів Хмельницької області на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником оформили інвалідність, "дахуючи" корупційну схему "Слуги народу" Тетяни Крупи у МСЕК та ПФ. Про це пише у Facebook журналіст, головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

- Ця кримінальна драма шокує глибиною беспределу та безкарності влади. Затримання 5 жовтня Тетяни Крупи – депутата партії "Слуга народу", головної лікарки Хмельницької медико-соціальної експертизи, яка за хабарі масово оформляла свідоцтва про інвалідність, та її сина Олександра Крупи, начальника Пенсійного фонду Хмельницької області, які зберігали вдома у готівці та за кордоном у Австрії, Польщі, Туреччині та Іспанії понад 10 мільйонів доларів, та володіють трьома десятками будинків в Україні та Європі, викликала основне питання - так хто ж дозволяв Тетяні Крупі діяти на одній посаді безперервно 16 років? Відповідей ми не почули, і тому вирішили допомогти розслідуванню, - написав Бутусов.

Він зазначив, що обставини справи, які стали відомі, однозначно показують, що правоохоронні органи Хмельницької області знали про масштабну систему, яку створила "Слуга народу" Крупа, тому що були співучасниками корупційних схем.

- Корупційна схема працювала щоденно та масово, у порядку живої черги. Більшість громадян, які принесли хабарі останнім часом - жінки. Суть схеми в тому, що при наявності жінки-інваліда її чоловік оформлює собі догляд за інвалідом і таким чином автоматично виключається з-поміж придатних до мобілізації. І статистика ухилянтів приховується, бо нікому не впаде в очі, що інвалідність оформлюють жінки. Корупція стала інструментом антидержавних дій в області - для зриву мобілізації, - написав Бутусов.

За його словами, виявити зв’язки Крупи дозволило вивчення декларацій хмельницьких правоохоронців, які самі все задокументували.

- Давайте подивимось на орган, який відповідає за захист закону та представляє державні інтереси – обласну прокуратуру Хмельницької області. Майже всі прокурори Хмельницької області виявились… інвалідами 2 групи - згідно з рішенням  головного лікаря МСЕК Т.Крупи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність – згідно з рішеннями начальника Пенсійного фонду О.Крупи. Наші джерела дозволили встановити список прокурорів-інвалідів з Хмельницької прокуратури, який не є остаточним, - написав журналіст.

З усього керівництва Хмельницької обласної прокуратури та її структурних підрозділів пенсію у Крупи не оформив тільки один прокурор – Олександр Гончар, керівник Кам’янець-Подільської окружної прокуратури, і його дружина також не оформила пенсію.

  • 7 жовтня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяні Крупі. Її відправили під варту на 60 діб (до 3 грудня) із можливістю внесення застави розміром в понад 500 млн грн.
  • 4 жовтня Офіс Генерального прокурора повідомив, що очільницю Хмельницької МСЕК та її сина – посадовця обласного управління Пенсійного фонду — викрили на незаконному збагаченні. Зокрема, вдома у родини вилучили майже 6 млн доларів у різних валютах, брендові прикраси, а також документи, які можуть вказувати на відмивання грошей через бізнес-проєкти. Вони володіють 30 об’єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом в одному із парків Хмельницького. 
Теги за темою
Суд Корупція
Джерело матеріала
loader
loader