Зеленський провів телефонну розмову з Байденом
Зеленський провів телефонну розмову з Байденом

Зеленський провів телефонну розмову з Байденом


Лідери обговорили можливість надання Україні більшої кількості систем протиповітряної оборони.


Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з американським лідером Джозефом Байденом. Про це пресслужба глави держави в середу, 16 жовтня.
 
Президент подякував за новий оборонний пакет на 425 млн доларів, який містить додаткові системи ППО й далекобійне озброєння.
 
Лідери обговорили можливість надання Україні більшої кількості систем протиповітряної оборони. Зеленський закликав пришвидшити цей процес, а також посилити співпрацю у виробництві зброї.
 
“Окрему увагу під час розмови приділили підвищенню рівня оборонної співпраці в найближчі місяці, додатковим навчанням для українських воїнів і посиленню санкцій проти Росії. Зеленський відзначив готовність США суттєво зміцнити українські позиції”, – йдеться в повідомленні.
 
Сторони також обговорили майбутнє онлайн-засідання Контактної групи з питань оборони України.
 
Зеленський розповів, що представив План перемоги Верховній Раді й здобув підтримку всіх парламентських фракцій і груп. Крім того, президент обговорить План перемоги з представниками громадськості, щоб об’єднати українців. Завтра у Європейській Раді президент представить План перемоги партнерам із ЄС.

Нагадаємо, Байден оголосив про виділення Україні військового пакету допомоги на 425 млн доларів.



Теги за темою
Володимир Зеленський Джо Байден
Джерело матеріала
loader