Ікра дуже смакує з підсмаженими тостами і зі звичайним хлібом.
Баклажаново-грибна ікра – страва, від якої неможливо відірватися всім, хто любить поєднання цих продуктів. Її можна використовувати як закуску і сміливо пропонувати гостям. Смак вас не розчарує, а підкорить. Своїм рецептом приготування такої ікри поділилася відома кулінарна блогерка Катерина Мовчан.
Баклажаново-грибна ікра
Інгредієнти:
- баклажани – 500 г;
- печериці – 500 г;
- морква середнього розміру – 1 шт;
- цибуля середнього розміру – 1 шт;
- часник – 4 зубчики;
- болгарський перець – 1 шт;
- рослинна олія – 5 ст. л;
- томатна паста – 70 г;
- оцет – 2 ст. л;
- сіль, перець, сушений орегано – за смаком.
Спосіб приготування:
Усі овочі та гриби нарізати дрібними кубиками. У сковорідці розігріти олію й обсмажити спочатку до прозорості цибулю. Потім додати моркву та перець і, перемішуючи, смажити 4 хвилини.
Потім всипати баклажани і смажити 7-10 хвилин, періодично перемішуючи.
Останніми всипати гриби та смажити ще 7-8 хвилин. У процесі обсмажування об'єм страви зменшиться.
У самому кінці приготування довести ікру за смаком. Додати томатну пасту, сіль, перець, орегано і видавити часник через прес. Влити оцет, перемішати і готувати ще 2 хвилини.
Читайте також:
Запечені баклажани: рецепт смачної та корисної страви з помідорами та сиром
Фаршировані овочі: як приготувати смачні баклажани, перці та томати
Запечені з сиром баклажани: рецепт смачної сезонної страви