Будуть свіжі аж до весни: 3 найкращі способи, як зберігати зимові яблука
Будуть свіжі аж до весни: 3 найкращі способи, як зберігати зимові яблука

Будуть свіжі аж до весни: 3 найкращі способи, як зберігати зимові яблука

Якщо дотримуватися простих правил і забезпечити фруктам потрібні умови, то яблука можуть зберігатися дуже довго.

Восени набирає все більшої актуальності запитання, як зберігати зимові яблука в домашніх умовах. Якщо забезпечити фруктам потрібні умови, то вони можуть бути свіжими досить довго.

Експертка Наталія Підлісна у "Сніданку з 1+1" розповіла, де краще зберігати яблука на зиму і які умови їм потрібно забезпечити.

Коли ми зібрали яблука, їх спершу потрібно перебрати і відкласти у сторону всі плоди, які мають ознаки гниття.

"Здається, що після того, як яблука перебрали, їх можна розкласти вже і складати у підвал. Але так не можна робити. Справа в тому, що їх потрібно покласти не в холоді, а в кімнатній температурі десь тижні на три. Десь через тижні три проявиться прихована гниль. Наприклад, якщо яблуко було десь вдарене, ми одразу можемо не побачити цього, але через три тижні це проявиться" – пояснила Наталія Підлісна.

Тому через три тижні потрібно ще раз перебрати яблука і лише після цього скласти на зберігання.

Нерідко може виникати запитання, чи можна зберігати яблука в газеті. Експертка радить зберігати такі плоди, загорнувши кожен із них у вощений папір.

Проте якщо яблук багато – наприклад, кілька відер – й загортати кожне яблуко у вощений папір занадто довго, то можна використати другий спосіб зберігання яблук. Їх потрібно поскладати у ящики, перекладаючи кожен шар фруктів тирсою.

Дивіться відео про те, як правильно зберігати яблука:

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Коли зривати зимові яблука на зберігання

На YouTube-каналі "Сад і садівник" розповіли, що тривалий час можна зберігати лише зимові сорти яблук, а осінні чи навіть ранньозимові можуть пролежати не більше, ніж два місяці.

Коли зривати зимові яблука на зберігання? Яблука, які зірвані в суху і сонячну погоду, зберігаються краще, ніж ті, що зірвані у холодну і вологу погоду. Також варто враховувати, що для кращого зберігання плодів вони мають бути з плодоніжкою.

Також авторка відео зазначає, що яблука, які впали на землю, уже не будуть довго зберігатися. Тому їх ні в якому разі не можна класти разом з тими плодами, які були зірвані.

Ящики із зірваними яблуками потрібно поставити на 10-14 днів у прохолодне місце, щоб вони охолонули й адаптувалися. Після цього яблука треба перебрати, відділивши ті, які вже починають псуватися і непридатні для тривалого зберігання.

Для зберігання дно ящиків треба застелити паперовими рушниками. Складати яблука краще не більше, ніж у два шари, щоб вони одне одного не тиснули. Ящики поставити у прохолодне приміщення.

Дивіться відео про те, як зберігати яблука:

Вас також може зацікавити:

Джерело матеріала
loader
loader