Енергоспівтовариство: Сертифікація Укренерго не завадить імпорту електроенергії взимку
Енергоспівтовариство: Сертифікація Укренерго не завадить імпорту електроенергії взимку

Енергоспівтовариство: Сертифікація Укренерго не завадить імпорту електроенергії взимку

В Енергетичному співтоваристві спростували заяви про те, що Україна цієї зими може втратити імпорт електроенергії з Євросоюзу через проблеми з сертифікацією компанії "Укренерго".

"Сертифікація "Укренерго" як незалежного оператора системи передачі почалася задовго до війни з метою узгодження його управління зі стандартами ЄС. Твердження про те, що цей процес вплине на здатність України імпортувати електроенергію з ЄС взимку, є оманливими. Імпорт енергоресурсів в Україну має вирішальне значення для забезпечення надійного енергопостачання, особливо в холодну пору року, коли доступ до електроенергії необхідний для забезпечення основних послуг і суспільного добробуту", - заявили в організації.

В Енергоспівтоваристві висловили жаль з приводу того, що внутрішній лист від Секретаріату Енергетичного Співтовариства, адресований НКРЕКП, був використаний для поширення цих тверджень. Нагадаємо, експерт з енергетичних питань і директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що на початку зими Укренерго може втратити сертифікацію, яка підтверджує спроможність оператора мереж працювати за європейськими стандартами.

"Ми шкодуємо, що внутрішній лист Секретаріату Енергетичного Співтовариства, адресований Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), був неправильно використаний для поширення цих тверджень", - зазначили в організації.

Наголошено, що увага Енергоспівтовариства зосереджена на підтримці енергетичної стійкості України за допомогою практичних заходів, включаючи збільшення імпорту електроенергії та ремонт інфраструктури.

Джерело матеріала
loader
loader