Попри претензії Китаю, Малайзія продовжить розвідку власної нафти
Попри претензії Китаю, Малайзія продовжить розвідку власної нафти

Попри претензії Китаю, Малайзія продовжить розвідку власної нафти

Джерело

Anadolu

Прем'єр-міністр Малайзії Анвар Ібрагім підтвердив плани продовжувати розвідку нафти і газу в Південно-Китайському морі. І це незважаючи на постійні заперечення з боку Китаю.

У своєму виступі в парламенті Анвар заявив, що державна енергетична компанія Petronas продовжить розробку ресурсів у виключній економічній зоні Малайзії. Вона опрацює всі заплановані родовища, включаючи розробку газового родовища Касаварі біля штату Саравак (це на сході країни).

«Ми продовжимо, але не закриємо двері для переговорів з будь-якою країною», – зазначив Анвар, додавши, що це відповідь на претензії Китаю.

Окрім вже згаданих суперечок із Пекіном, Анвар підкреслив: територіальні розбіжності з іншими сусідами не впливають на дипломатичні чи торговельні відносини Малайзії.

Його заява пролунала після того, як минулого місяця Китай направив дипломатичну ноту, вимагаючи від Малайзії припинити діяльність у районі, на який претендує КНР. При цьому до Китаю там 2000 км, а Малайзія поряд. Дуже гарні добросусідські відносини, як бачите.

Анвар раніше зазначив, що малайзійська діяльність у цих водах не є провокацією, а спрямована на забезпечення суверенітету країни. «Китай – наш друг, але ми повинні діяти в наших водах», – наголосив він.

Від редакції. Якщо уявити, що претензії з Пекіна звучать не по-дурному, вийде наступне: Малайзія за 100 км від родовища, їй не можна там працювати; Китай за 2000 км від родовища, йому можна. Десь ми таких сусідів уже бачили, якщо чесно.

Название источника
Anadolu
Ссылка на материал
https://www.aa.com.tr/en/asia-pacific/malaysia-to-continue-south-china-sea-oil-gas-exploration-despite-chinas-objections/3362538#
Теги за темою
Китай
Джерело матеріала
loader
loader