Простий рецепт домашнього плову: завжди виходить смачним і розсипчастим
Простий рецепт домашнього плову: завжди виходить смачним і розсипчастим

Простий рецепт домашнього плову: завжди виходить смачним і розсипчастим

Простим рецептом домашного плову, який завжди виходить смачним і розсипчастим, поділився кулінарний блогер Алекс Міль на своїй сторінці в Instagram.

Для приготування плову нам знадобляться такі інгредієнти:

  • рис довгозернистий пропарений - 500-600 г
  • мʼясо - 600 г
  • цибуля - 600 г
  • морква - 500 г
  • олія - 60 г
  • часник - 1 голівка
  • сіль, зіра, готова суміш спецій для плову

Спершу потрібно підготувати всі інгредієнти. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву – невеликими брусочками, мʼясо – кубиками. Часник чистимо від зовнішнього лушпиння, але залишаємо голівку цілою.

Рис потрібно спершу дуже добре промити холодною водою (5-8 разів), а потім замочити на пів години.

У каструлю наливаємо олію, розігріваємо та починаємо смажити цибулю на досить великому вогні до початку золотистості, постійно помішуючи. Слідом додаємо мʼясо та смажимо ще 6-8 хвилин на великому вогні, помішуючи.

Додаємо моркву, сіль, спеції, зменшуємо вогонь і тушкуємо все протягом 6 хвилин. Далі заливаємо 300 мл води, посередині ставимо голівку часнику, накриваємо кришкою та тушкуємо ще 15 хвилин.

Дістаємо часник, додаємо рис, розрівнюємо його, доливаємо воду, щоб вона ледь покривала рис, повертаємо голівку часнику назад, доводимо до кипіння, а потім нариваємо кришкою та готуємо ще приблизно 20 хвилин до повного вбирання води.

Вимикаємо вогонь та лишаємо плов настоюватися під кришкою ще на 30 хвилин.

Останні новини України:

Медовик для лінивих: переможниця "Мастер Шеф" показала швидкий рецепт.

Міша Кацурін показав, як смачно приготувати яйця для сніданку.

Смачніше, ніж запіканка: простий рецепт шоколадного пирога з сирною начинкою.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader