Рютте поки не підтримав План перемоги Зеленського
Рютте поки не підтримав План перемоги Зеленського

Рютте поки не підтримав План перемоги Зеленського

Генсек НАТО Марк Рютте запевнив, що план буде детально розглянутий за зачиненими дверима з союзниками.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте прокоментував План перемоги президента України Володимира Зеленського, зазначивши, що альянс наразі не може його підтримати. Про це Радіо Свобода у середу, 16 жовтня.

“Є багато моментів, в яких треба розібратися”, – пояснив Рютте, додаючи, що план буде детально розглянутий за зачиненими дверима з союзниками.

Рютте акцентував, що НАТО продовжує твердо підтримувати Україну, а план Зеленського є потужним сигналом від президента. Він також вказав, що можуть бути різні стосовно щодо деталей цього плану.

Перший пункт, який представив Зеленський, полягає у запрошенні України до НАТО, що може суттєво вплинути на безпеку та стабільність у регіоні.

Нагадаємо, План перемоги України у війні проти Росії складається з п’яти пунктів. Також він містить три таємні додатки.

Раніше Володимир Зеленський анонсував спільні кроки з ЄС для примусу Росії до миру. Він закликав партнерів “діяти, щоб не дати Росії та її спільникам адаптуватись до наших можливостей”.

У свою чергу речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що влада України “фатально помиляється” щодо того, що Росію можна лише “примусити до миру”.



Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader