Ціни на овочі та фрукти встановлюють рекорди: що подорожчало найбільше
Ціни на овочі та фрукти встановлюють рекорди: що подорожчало найбільше

Ціни на овочі та фрукти встановлюють рекорди: що подорожчало найбільше

Українцям стає все важче забезпечити себе необхідними овочами та фруктами через стрімке зростання цін. Що подорожчало найбільше, йдеться у матеріалі проєкту EastFruit.

Прискореними темпами продовжує дорожчати картопля. Населення робить закупки на зиму, через що на ринку не вщухає ажіотаж, а ситуацію не рятує навіть збір врожаю з місцевих домогосподарств та імпорт продукції.

Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube

Так, якщо на початку жовтня кілограм картоплі продавався по 15-20 гривень, то другий тиждень місяця знаменувався подорожчанням до 17-22 гривень за кілограм.

Водночас відзначається зростання цін на моркву, а також тепличні огірки та помідори. За даними аналітиків, вартість томатів досягла максимуму за останні 7 років.

Овочі. Фото: скрін youtube

Однак не обійшлося і без здешевлення. Доступнішою стала білокачанна капуста через збільшення пропозиції. З цієї ж причини знизилися ціни на цибулю середньої та низької якості. Також дешевше можна придбати солодкий перець.

У сегменті фруктів та ягід спостерігається подорожчання певної продукції. Наприклад, груші та виноград продовжують додавати в ціні не знижуючи темпи. Також відмічено зростання цін на сливи.

Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube

Експерти наголошують, що проблеми з овочами в Україні виникли через літню посуху. Багато домогосподарств втратили частину врожаю, тому на ринок надходить менше продукції, що відповідно і є одним із факторів зростання цін.

Теги за темою
продукти
Джерело матеріала
loader