В Android 15 з’явилася нова заставка, яка перетворює ваш пристрій на інформаційну панель розумного будинку
В Android 15 з’явилася нова заставка, яка перетворює ваш пристрій на інформаційну панель розумного будинку

В Android 15 з’явилася нова заставка, яка перетворює ваш пристрій на інформаційну панель розумного будинку

Учора Google почала впровадження Android 15 на пристроях Pixel, представивши низку нових функцій, серед яких Private Space, частковий екранний обмін, парні додатки та нова екранна заставка під назвою Home Controls. Ця функція перетворює Android-пристрій на панель керування розумним будинком під час докування.

Home Controls вперше з’явилася в третій бета-версії Android 15, випущеній у червні. На пристроях Pixel її можна знайти в меню “Налаштування” > “Дисплей та дотик” > “Заставка”. Поки що функція доступна лише на Pixel Tablet, але Google планує її поширення і на інші пристрої з Android.

Після вибору Home Controls як заставки та докування пристрою на екрані з’являється режим “Улюблене” в додатку Google Home, що дозволяє швидко керувати найважливішими пристроями розумного будинку. Таким чином, ваш Android-планшет (або смартфон) стає зручною панеллю управління для дому.

Ця функція не обмежується виключно пристроями Pixel або додатком Google Home. Насправді, Home Controls можна використовувати на всіх пристроях з Android 15, які підтримують заставки. Наприклад, її успішно тестували на Nothing Phone 2a з Nothing OS 3.0 Open Beta, що доводить сумісність з різними пристроями.

Home Controls працює не лише з Google Home, але й з Home Assistant. Цікаво, що жоден з цих додатків не надає власної заставки для цієї функції – вона надається додатком SystemUI в Android, який вбудовує активність керування пристроями Google Home або Home Assistant.

Минулого року в Android 14 з’явився API, який дозволяє додаткам вбудовувати спеціальну активність в інтерфейс Device Controls. Ця функція дозволяє керувати розумним будинком через плитку у швидких налаштуваннях або віджет на екрані блокування. У Android 15 SystemUI використовує ту ж активність як заставку, коли ввімкнено Home Controls.

Для використання заставки Home Controls додаткам не потрібно виконувати додаткові налаштування, окрім надання активності керування. Однак вони повинні забезпечити доступність управління, коли пристрій заблоковано.

Джерело матеріала
loader