Впораються не всі водії: в якому порядку роз'їдуться автомобілі - тест з ПДР
Впораються не всі водії: в якому порядку роз'їдуться автомобілі - тест з ПДР

Впораються не всі водії: в якому порядку роз'їдуться автомобілі - тест з ПДР

Деякі задачі з ПДР можуть здивувати навіть досвідчених водіїв.

Мабуть, кожен водій хоч раз у житті потрапляв у незвичну ситуацію, яка відбулась під час руху на автомобілі. Однак, задачі з ПДР допоможуть покращити навички та знання, щоб знати, як діяти у різних ситуаціях на дорозі.

Автор YouTube каналу "За!Правилами" поділився власним тестом з ПДР. Потрібно добре розглянути зображення та відповісти:

В якому порядку роз'їдуться транспортні засоби згідно до ПДР?

Варіанти відповіді:

  1. Трамвай, червоне авто, синє.
  2. Трамвай, синє авто, червоне.
  3. Синє авто, червоне, трамвай.
  4. Синє авто, трамвай, червоне.
  5. Червоне авто, синє, трамвай.
  6. Червоне авто, трамвай, синє.
Задача з ПДР / фото: youtube.com/@zapravilami

Пояснення задачі

Ми маємо перехрестя до якого під'їхали три транспортні засоби. Перехрестя, як ми можемо бачити, обладнане світлофорами і є регульованим. Червоному і синьому автомобілям горить зелений сигнал світлофора, який дозволяє рух в усіх напрямках. Трамваю горить червоний сигнал, але увімкнена зелена стрілочка у додатковій секції, яка дозволяє рух прямо. Виходить, що право проїхати перехрестя мають усі водії.

За рівних умов трамвай має перевагу, але в цій ситуації умови не рівні, адже в пункті 16.9 ПДР зазначається, що під час руху в напрямку стрілки ввімкнутої в додатковій секції одночасно з жовтим або червоним сигналом світлофора, водій має дати дорогу транспортним засобам, що рухаються з інших напрямків. Тому водій трамвая має дати дорогу автомобілям.

В свою чергу, водії автомобілів між собою роз’їдуться дуже просто. Повертаючи ліворуч, чи розвертаючись при зеленому сигналі світлофора, водій нерейкового транспортного засобу має дати дорогу трамваю попутного напрямку, а також транспортним засобам, що рухаються в зустрічному напрямку прямо або праворуч. Відповідно, перевагу має водій червоного автомобіля, що проїжджає прямо.

Виходить, що порядок роз'їзду: червоне авто, синє, трамвай. Правильна відповідь – 5.

Завдання з ПДР - відео:

Що відомо про YouTube канал "За!Правилами"?

YouTube канал "За!Правилами" - це україномовний канал, який розповідає про ПДР. У відео автор розбирає цікаві ситуації за кермом та нагадує правила дорожнього руху, розв'язуючи різні задачки з цієї теми. На даний канал вже підписалось понад 49 тисяч користувачів, йдеться в описі каналу.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader