Amazon інвестує в нову ядерну енергію: що це означає
Amazon інвестує в нову ядерну енергію: що це означає

Amazon інвестує в нову ядерну енергію: що це означає

Через два дні після того, як Google підписав угоду про закупівлю електроенергії з передових ядерних реакторів, Amazon оголосила про власні три нові угоди, пише The Verge. Вони стосуються розробки малих модульних реакторів (SMR), які можуть значно зменшити вуглецевий слід технологічних компаній.

Amazon підписала угоду з консорціумом Energy Northwest для будівництва чотирьох SMR у штаті Вашингтон, потужністю 320 МВт, з можливістю збільшення до 12 одиниць (960 МВт). Це дозволить забезпечити електроенергією до 770 000 будинків, а надлишок продаватиметься іншим підприємствам. Компанія також інвестує в стартап X-energy, що розробляє реактори Xe-100, які планується використовувати в проєкті Energy Northwest. Угода спрямована на створення моделі фінансування та розгортання 5000 МВт до 2039 року.

Крім того, Amazon співпрацює з Dominion Energy для вивчення можливості розвитку SMR у Вірджинії, де споживання електроенергії значно зростає через збільшення центрів обробки даних.

SMR стають привабливими для технологічних гігантів, як Amazon і Google, оскільки вони здатні забезпечити безперервне живлення для енергоємних центрів обробки даних на відміну від сонячних і вітрових джерел енергії.

Джерело матеріала
loader
loader