Генсек НАТО обговорив з Дудою допомогу Україні
Генсек НАТО обговорив з Дудою допомогу Україні

Генсек НАТО обговорив з Дудою допомогу Україні

Генсек НАТО обговорив з Дудою допомогу Україні

Марк Рютте та Анджей Дуда провели телефонну розмову.

Президент Польщі Анджей Дуда обговорив із генеральним секретарем Марком Рютте підтримку України у війні проти РФ. Про це у соцмережі Х повідомила канцелярія польського президента.

«Сьогодні ввечері президент Республіки Польща Анджей Дуда розмовляв телефоном з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте. Під час розмови обговорювалися такі теми: пріоритети щодо посилення союзницького стримування та оборони, політики щодо Росії, а також залучення НАТО до підтримки України», – йдеться у повідомленні.

Вказано, що Дуда ще раз привітав Рютте з вступом на посаду генсека Північноатлантичного Альянсу.

Нагадаємо, Марк Рютте запросив президента Володимира Зеленського до штаб-квартири НАТО, де 17 жовтня відбудеться зустріч міністрів оборони країн Альянсу. Очікується, що учасники заходу обговорять потреби України на фронті. Також триває робота щодо підготовки військових та виділення Україні 40 мільярдів євро як військової допомоги.

Зранку, 17 жовтня, Зеленський повідомив, що вже летить до Брюсселя. Там, крім Рютте він планує зустрітися з президенткою Європейського парламенту Робертою Мецолою та головами політичних груп у Європарламенті.

Джерело матеріала
loader