Франкфуртський книжковий ярмарок пояснив допуск п'яти російських видавництв
Франкфуртський книжковий ярмарок пояснив допуск п'яти російських видавництв

Франкфуртський книжковий ярмарок пояснив допуск п'яти російських видавництв

Організатори Франкфуртського книжкового ярмарку висловилися щодо цьогорічної участі п'яти російських видавництв. У відповіді УП.Культура вони заявили, що російські книжки лишаться представленими. Їх вилучать лише за умови, якщо наповнення буде порушувати закони Німеччини.

- Якщо експонується контент, заборонений німецьким законодавством, існують встановлені процедури, — відповіли організатори.

Національний стенд Росії не буде представлений до завершення війни з Україною.

- Російський національний стенд був виключений з участі у книжковому ярмарку після нападу Росії на Україну, що є порушенням міжнародного права. Поки ця війна не закінчиться, ми відмовляємося реєструвати російський національний стенд на книжковому ярмарку, – запевнили представники події.

Також команда висловила солідарність до української книжкової індустрії та українського народу. Як і в попередні роки, Ярмарок та Федеральне міністерство культури Німеччини безплатно надають простір для представництва України та участь в дискусійній програмі.

Франкфуртський книжковий ярмарок є найбільшою книжковою подією у світі. Цьогоріч він проходить з 16 по 20 жовтня. Від України представлять національний стенд Інституту книги, а також стенд Мистецького арсеналу, UA Comix й окремий стенд отримає видавець Олександр Савчук. Торік на ярмарку було три російські стенди, серед них стенд "Меморіалу". "Ексмо" кілька років перебувало під санкціями РНБО через книги антиукраїнського змісту.

  • 15 жовтня український видавець Віктор Круглов написав у своєму фейсбуці, що на Франкфуртському книжковому ярмарку відкриється стенд найбільшого російського видавництва "Ексмо". Згодом Український інститут книги повідомив, що на подію допустили п'ять російських видавництв. 
  • 4 серпня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак відповів російській опозиції на "несправедливість" санкцій проти Росії.
Теги за темою
Німеччина
Джерело матеріала
loader