Ізраїль ліквідував політичного лідера ХАМАС Ях'ю Сінвара
Ізраїль ліквідував політичного лідера ХАМАС Ях'ю Сінвара

Ізраїль ліквідував політичного лідера ХАМАС Ях'ю Сінвара

Ізраїль ліквідував політичного лідера ХАМАС Ях'ю Сінвара

Його було вбито під час однієї з атак.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) та ізраїльська Служба спільної безпеки підтвердили вбивство лідера угруповання «ХАМАС» Ях’ї Сінвара, пише The Times of Israel.

У спільній заяві вони повідомили, що нещодавні операції ізраїльських військових скоротили територію, на якій міг діяти Сінвар, що зрештою призвело до його смерті.

У заяві пояснюється, що впродовж останніх кількох тижнів ЦАХАЛ знищив трьох терористів, і один з них був ідентифікований сьогодні як Сінвар.

Для остаточного підтвердження особи вбитого було проведене ДНК-тестування, а також стоматологічну і дактилоскопічну експертизи. Відповідні вихідні дані записи збереглися в Ізраїлі з часів ув’язнення Сінвара, який  більше двох десятиліть провів у в’язниці Ізраїля.

CNN із посиланням на власне джерело повідомив, що проведені Ізраїлем тести довели, що вбито було саме Сінвара. Його тіло знайшли під уламками будівлі в Газі, в яку влучив ізраїльський танк рано вранці в четвер.

Президент Іцхак Герцоґ висловив подяку військовим і службам безпеки за знищення Сінвара. 

«Сінвар, організатор смертоносної атаки 7 жовтня, несе відповідальність за жахливі терористичні акти проти ізраїльських цивільних осіб, громадян інших країн і вбивства тисяч невинних людей», – нагадав він.

Сінвар став політичним лідером «ХАМАС» на початку серпня. Він замінив на посаді Ісмаїла Ганію, якого було вбито наприкінці липня в результаті удару по його резиденції в Тегерані.

Джерело матеріала
loader