Мецола сказала, коли Європарламент голосуватиме за кредит у €35 мільярдів для України
Мецола сказала, коли Європарламент голосуватиме за кредит у €35 мільярдів для України

Мецола сказала, коли Європарламент голосуватиме за кредит у €35 мільярдів для України

Європейський парламент вже наступного тижня голосуватиме за надання Україні кредиту у 35 мільярдів євро, всі витрати по якому здійснюватимуться за рахунок надходжень від заморожених російських активів.

Про це заявила президентка Європейського парламенту Роберта Мецола сьогодні у Брюсселі під час пресконференції в ході засідання Європейської ради, повідомляє Укрінформ.

«Вітаючи Президента Зеленського знову тут, у Брюсселі, ми одноголосно підтверджуємо нашу непохитну підтримку України. Ми наближаємося до 1000 днів цієї жахливої війни, але ніхто не почує від нас про втому. Європейський парламентшвидко рухається у своїй твердій підтримці. Три дні тому ми підготували підґрунтя для затвердження на пленарному засіданні кредиту у 35 мільярдів євро, що відбудеться наступного тижня, точніше - у вівторок. Цей пакет буде оплачуватися за рахунок заблокованих російських активів, і це надсилає найбільш чіткий з усіх можливих сигналів: ті, хто намагаються зруйнувати Україну, будуть платити за її відбудову», - заявила Мецола

Вона зауважила, що європейці прагнуть миру, але це має бути справедливий мир.

«Тож ми підтримуємо Формулу миру Президента Зеленського, а також його План перемоги, як шлях вперед», - додала президентка Європейського парламенту.

Як повідомлялося, сьогодні, 17 жовтня, у Брюсселі розпочалося дводенне засідання Європейської ради, одне з головних питань якого - посилення допомоги ЄС для України у її боротьбі проти російської агресії. У зустрічі глав держав та урядів європейських країн взяв участь Президент України Володимир Зеленський.

Сьогодні ж лідер Української держави відвідає штаб-квартиру НАТО, де долучиться до засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони.

Рада ЄС 9 жовтня погодила надання Україні макрофінансової допомоги на суму 35 мільярдів євро, а також новий механізм, який допоможе Україні у погашенні кредитів на суму до 45 мільярдів євро, наданих ЄС та партнерами з G7.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader