На замітку садівникам: які дерева та кущі потрібно обрізати зимою
На замітку садівникам: які дерева та кущі потрібно обрізати зимою

На замітку садівникам: які дерева та кущі потрібно обрізати зимою

Які рослини потрібно обрізати в холодну пору року, щоб вони розквітнули у весняний час.

Зима може здатися тихим сезоном для садівників, але насправді - це ідеальний час для виконання таких важливих завдань, як обрізка дерев та догляд за кущами. Про це повідомляє Express.co.uk.

Чому потрібно обрізати дерева

Мета обрізки - видалити всі мертві, хворі або пошкоджені гілки та стебла. Це допомагає стимулювати новий ріст, а також покращити зовнішній вигляд рослини чи куща.

Коли потрібно обрізати дерева

Різні рослини та кущі потребують обрізки в різні пори року, і дуже важливо робити це в правильний час. Якщо обрізати рослину в невідповідну пору року - це може призвести до поширення хвороб або навіть до загибелі рослини.

Які рослини потрібно обрізати зимою

"З листопада по березень почніть з видалення менших гілок, щоб створити чисті, голі стебла. Це допоможе покращити форму дерева та полегшить догляд за ним. Крім того, видаліть гілки, які заважають корінню. Будьте обережні, проріджуйте гілки, а не зрізайте всю крону, це допоможе зберегти природний, збалансований вигляд", - говорять експерти.

"Це не тільки допомагає загальній життєздатності, але й стимулює новий, енергійний ріст. Якщо кущ став занадто великим, ви можете обрізати стебла, щоб зберегти його розмір і форму. Будьте обережні, формуйте його м'яко, забезпечуючи збалансовану і привабливу форму, яка буде чудово цвісти в наступному сезоні", - підкреслюють експерти.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

На замітку садівникам: які дерева та кущі потрібно обрізати зимою
Сумісність дерев / Інфографіка: Главред

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader