Не червона і, навіть не чорна: яка ікра найдорожча у світі та як її роблять
Не червона і, навіть не чорна: яка ікра найдорожча у світі та як її роблять

Не червона і, навіть не чорна: яка ікра найдорожча у світі та як її роблять

Ви здивуєтеся, дізнавшись, скільки коштує 100 грамів найдорожчої ікри у світі.

Про що ви дізнаєтеся:

Для багатьох ікра - це справжній делікатес, але найдорожча ікра у світі - це просто унікальні ласощі. Цей делікатес вирізняється унікальним золотисто-бурштиновим забарвленням і має статус одного з найрозкішніших продуктів харчування на планеті.

Ви здивуєтеся, дізнавшись, скільки коштує 100 грамів найдорожчої ікри у світі.

Скільки коштує 1 кг ікри білуги альбіноса?

Вартість ікри "Almas" неймовірно висока. За 1 кг цього унікального продукту можна заплатити до €18,500, що робить її не тільки найдорожчою, а й однією з найрідкісніших ікр на світовому ринку. Це пов'язано з тим, що білуга-альбінос мече ікру раз на 100 років, що вкрай обмежує обсяги виробництва. Через це ікру доводиться виробляти штучно, пише Журнал зерно.

Наприклад, у Європі щорічно видобувається всього близько 10 кг цієї ікри, а попит на неї настільки великий, що черга на купівлю формується на кілька років вперед.

Чому білуга в Червоній книзі та чи водиться вона в Україні?

Головна причина зникнення білуги та різке скорочення цієї цінної промислової риби в інших річках - перегороджування стоку греблями гідроелектростанцій, через що білуга виявилася відрізаною від своїх нерестових ділянок.

Справжній гігант серед прісноводних мешканців трапляється в Чорному, Азовському та Каспійському морях. Вага іноді перевищує тонну, але частіше виростає до 200 кг. Хижак харчується дрібною рибкою і молюсками. Нереститься кілька разів на життя.

Чому ікра білуги-альбіноса така дорога?

Ікра "Almas" цінується не тільки за свою рідкість, а й за унікальні смакові якості. Вона має легкий свіжий аромат, позбавлена характерного рибного запаху і залишає приємний мигдальний післясмак.

Ікра фасується в банки із золота 24 карати, що підкреслює її ексклюзивність і елітний статус. Що старша риба, то світліша і цінніша її ікра, і це також впливає на вартість продукту.

Чия ікра червона найдорожча?

Хоча червона ікра традиційно не зрівняється за ціною з ікрою білуги-альбіноса, на ринку існує кілька елітних видів червоної ікри. Найдорожча червона ікра видобувається з рідкісних видів лососевих.

Ікра чавичі (царської або королівської) вважається однією з найдорожчих. Чавича - це найбільший вид лосося, а її ікра вирізняється великими, насичено червоними зернами і яскравим смаком.

Дивіться відео про ікру Almas:

Джерело матеріала
loader